(özel Haber) İşyerine Dadanan Hırsızı Haber Bülteninden Teşhis Etti

(özel Haber) İşyerine Dadanan Hırsızı Haber Bülteninden Teşhis Etti
Sultangazi ve Bayrampaşa’da, kuyumcuların korkulu rüyası haline gelen ve yakalandıktan sonra cezaevine konulan kuyumcu hırsızının Bağcılar’da aynı yöntemle bir kuyumcudan altın çalarken görüntülendiği ortaya çıktı. Bir haberi izleyen...

Sultangazi ve Bayrampaşa’da, kuyumcuların korkulu rüyası haline gelen ve yakalandıktan sonra cezaevine konulan kuyumcu hırsızının Bağcılar’da aynı yöntemle bir kuyumcudan altın çalarken görüntülendiği ortaya çıktı. Bir haberi izleyen kuyumcu Osman Yıldız, şüphelinin kendi dükkanına giren kişiyle aynı olduğunu fark edip emniyete başvurdu.

Geçen hafta Sultangazi ve Bayrampaşa’da üç kuyumcuya müşteri kılığında girip eşine altın bilezik almak bahanesiyle bilezikleri çalan Abdurrahim İ, girdiği son işyerinde kuyumcular tarafından kovalamaca sonucu yakalandı. Polise teslim edildikten sonra adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Abdurrahim İ, cezaevine gönderildi.

Zanlının karıştığı bir başka olayın Bağcılar Demirkapı Mahallesiʹndeki bir kuyumcuda gerçekleştiği ortaya çıktı. Hırsızın son kurbanlarından kuyumcu Osman Yılmaz, ana haber bültenini izlerken kuyumculara dadanan zanlının bir süre önce işyerine giren kişi olduğunu fark etti.

İHAʹnın servis ettiği ‘Kuyumculara Dadadan Hırsız Yakalandı’ haberinin görüntülerini televizyonlarda izleyen Osman Yıldız, şüphelinin bir süre önce kendi işyerine giren şahıs olduğunu fark etti. Bunun üzerine polisi arayan Yıldız, işyerinden 25 bin TL değerinde 4 kelepçe bileziği çalan hırsızın Bayrampaşa’da meslektaşları tarafından yakalandığını ve tutuklandığını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Bunun üzerine görüntüleri inceleyen polis, Sultangazi ve Bayrampaşa’da üç hırsızlık olayına karışan şüphelinin sabıka kaydına bir yenisini daha ekledi. Yaşanan bir hırsızlık olayı daha aydınlanırken kuyumcular yaşanan hırsızlık olaylarındaki artışa dikkat çekerek yetkililerin alınan önlemleri daha da sıklaştırmasını istedi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Yaşanan hırsızlık, işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, işyerine giriş yapan şüphelinin önce bilezikleri incelediği ve ardından bilezikleri çalarak koşar adım işyerinden kaçtığı görülüyor. Bir anda şoka giren işyeri sahibi Yılmazʹın da kaçan şüpheliyi kovaladığı görülüyor.