Önce Ayakkabısı Bulundu, Sonra Cesedi

Önce Ayakkabısı Bulundu, Sonra Cesedi
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 4 gün önce ‘Köye gidiyorum’ diyerek evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan şahsın cesedi, sualtı polisleri tarafından Savrun Çayı’nda bulundu.Adana’da ikamet eden 45 yaşındaki Hacı Mehmet...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 4 gün önce ‘Köye gidiyorum’ diyerek evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan şahsın cesedi, sualtı polisleri tarafından Savrun Çayı’nda bulundu.

Adana’da ikamet eden 45 yaşındaki Hacı Mehmet Uz, geçtiğimiz hafta kendi kullandığı araçla maddi hasarlı kaza yaptı. Kazadan sonra ailesiyle tartışan Uz, 4 gün önce “Köyüme kafa dinlemeye gidiyorum” diyerek evden ayrıldı. Cep telefonu kapalı olan ve Uz’dan haber alamayan ailesi de Kadirli ilçesine geldi. Uz’un Kadirli’ye bağlı Harkaçtığı köyündeki annesinin evine hiç gelmediğini tespit eden aile, polise ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Hacı Mehmet Uz’un köyünün Savrun Çayı kenarında olması nedeniyle yakınları çay kenarında Uz’u aramaya başladı. Bu arada Zeliha Uz, evde kocasının bir banka şubesinden 10 bin TL kredi çektiğini gösteren bir dekont buldu. Aramalarını yoğunlaştıran aile, çay kenarında köye yakın bir mevkide kayıp şahsın ayakkabısının bir eşini buldu. Bunun üzerine jandarmaya haber verildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Osmaniye AFAD ekiplerine bilgi verdi. AFAD İl Müdürlüğü’nde dalgıç olmadığı için Adana İl Emniyet Müdürlüğü sualtı polisinden yardım istendi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden olay yerine gelen dalgıçların yaklaşık 5 saat yaptığı aramalara hava karardığı için ara verildi. Aramaların ikinci gününde sabah saatlerinde dalgıçlar, kayıp şahsın cesedini Savrun Çayı’nda buldu. Olay yerinde bulunan Uz’un yakınları sinir krizleri geçirdi. Eşi Zeliha Uz, “Hacı neden bunu bize yaptın. Biz sana ne yaptık. Bu da mı gelecekti başımıza” diyerek ağıt yaktı.

Cumhuriyet başsavcısının incelemesinin ardından ceset, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Jandarma, Hacı Mehmet Uz’un karşı taraftaki köyüne gitmek için Savrun Çayı’nı yaya olarak geçerken boğulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.