Öğrenciler İkinci Döneme Vali Fahri Meral’le Başladı

Öğrenciler İkinci Döneme Vali Fahri Meral’le Başladı
2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönemin başlaması nedeniyle Karaman Valisi Fahri Meral, Zübeyde Hanım Ortaokulunda öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

Zübeyde Hanım Ortaokulunda düzenlenen programa, Vali Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile kurum müdürleri, yöneticiler, öğretmenler ve veliler katıldı.

“Velilerimizi daha sık okullarımızda görmek istiyoruz”

Düzenlenen programda veliler ve öğretmenlerle bir araya gelen Karaman Valisi Fahri Meral, başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirme temennisiyle konuşmasına başlayarak güvenli bir eğitim ortamı sağlanması için okullarda her türlü tedbirin alındığını belirtti. Vali Fahri Meral “Amacımız öğretmen ve okul idarecileri başta olmak üzere okul aile birliği ile diğer kurumlar arasında sağlam bir iş birliği oluşturmak. Okul idarecilerine bu konuda gerekli talimatları verdik. Eğitimde başarıyı yakalamak için okul, aile iş birliği çok önemlidir. Velilerimizi daha sık okullarımızda görmek istiyoruz. Okulun imkânlarından yararlanma konusunda da kapımız sonuna kadar açıktır.” şeklinde konuştu.

“Bu yıl önceki yıldan daha iyi olacaktır ilkesi ile hareket ediyoruz”

Okul servisleri ve kantinlerde satılan gıda ve ürünlere ilişkin talimatlarla ilgili bilgi veren Vali Meral, bu konuda okul yöneticilerinin hassas davranacaklarını ifade etti. Vali Fahri Meral konuşmasının devamında “Karaman eğitim anlamında ülke genelinde üst sıralarda yer alıyor. Bizim için daha iyiye ulaşmak aslolandır. Bu yıl önceki yıldan daha iyi olacaktır ilkesi ile hareket ediyoruz. Öğrencilerin sosyal gelişimleri için kendilerine de zaman ayırması gerekir. Bu konuda ailelerin de bilinçli olmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin sınav sorumluluğuna sahip olması gerekiyor ama kişisel gelişimlerinin de önemli olduğu unutulmamalıdır. 30 okulumuzda kurumların iş birliği ile uygulanmaya başlayan özel güvenlik görevlilerine ilişkin çalışma bu yıl ilk kez hayata geçirildi. Bu konuda veli ve okul idarecilerimizden olumlu geri dönüşler alıyoruz.” dedi.

Daha sonra kurum müdürleri ile birlikte öğretmenlerle bir araya gelen Vali Fahri Meral, velilerin okul ve öğretmenlerden duyduğu memnuniyeti belirtmesi üzerine öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Bir aile bütünlüğü içerisinde çalışmanın başarıya olumlu katkılar sağladığının altını çizen Vali Meral, öğretmenlerin çok önemli bir mesleği icra ettiğini sözlerine ekledi. Öğrencilik yıllarında hayatına tesir eden öğretmenlerinden de bahseden Vali Meral, öğretmenlerin insanların hayatını değiştiren dokunuşlarda bulunduğunu ifade etti.

“Projelerle, bilimsel çalışmalar, yarışma ve sosyal etkinliklerle dolu bir dönem geçirilecek”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunarak “İlk dönem gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine binaen bugünden itibaren okul sütü dağıtımına başlanacak. Bu dönemde ayrıca örnek tarım projeleri düzenlenecek, Bu Benim Eserim projesine yönelik okullarımızda sergiler açılacak, mayıs ayından itibaren 72 okulun katılımı ile bilim fuarı gerçekleştirilecek. İlimizde yeni oluşturulan e-sınav merkezi ve ölçme değerlendirme birimi ile bu dönem sınavlar gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Arapça ve Kuran-ı Kerim bölge yarışmalarının bu dönem Karaman’da gerçekleştirileceğini belirten İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Din öğretimi ile ilgili imam hatip okullarında her ay yedi etkinlik gerçekleştirilecek, bunun yanında bütün okullarımızda bu dönemde spor müsabakaları, münazaralar, bilgi yarışmaları ile çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Okulöncesi eğitime ilişkin imzalanan protokollerle örnek çalışmalar başlatıyoruz. Karaman’da ilk defa şehrimizi tanıtma amacıyla gelecek yıl derste okutulmak üzere çeşitli kurumların iş birliği ile şehrimizi tanıyalım kitabı hazırlayacağız. Güvenli okul projesi kapsamında Rehberlik Araştırma Merkezimiz aracılığıyla okullarda velilere ve öğrencilere yönelik çalışmalar devam edecek.” diyerek konuşmasına son verdi.

Velilerin öneri ve isteklerinin dile getirildiği programda yeni sınav sisteminden okul yolunda alınabilecek tedbirlere çeşitli konularda karşılıklı görüşler bildirildi. En kıdemli ve en genç öğretmenlerin söz aldığı buluşmada Vali Fahri Meral yeni dönem için öğretmen ve okul idarecilerine başarılar diledi.