ÖZEL BABAOĞLUNA ZİYARET

ÖZEL BABAOĞLUNA ZİYARET
Avrupanın dört büyük ülkesinde de ses getiren Özel Babaoğlu İlköğretim Okulunun proje ortakları 4. toplantı için Karamana geldi.

İlimizde AB projesine sahip ilk ve tek özel okul olma ünvanına sahip olan Özel Babaoğlu Koleji, Belçika’dan, İspanya, İtalya ve Fransa’dan gelen misafirlerini, adına yakışır şekilde karşıladı.

 

Ülkemizin ve Karaman’ın tanıtımına büyük katkılar sağlayan toplantılar öncesinde, Belçika’dan Robert Conings ve Gert Crijns, İspanya’dan İgnacio Rodriguez ve Cruz Rangel, İtalya’dan Monica Bargellini ve Susanna Santarelli,Fransa’dan İsabel Espi ve Laurent Secco    okula gelişlerinde öğrenci ve öğretmenler tarafından karşılandı.Öğeleye kadar devam eden çalışmada Avrupalı öğretmenlere, önce Karaman, ardından  Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre ve Piri Reis tanıtıldı.Okulda verilen öğle yemeğinin ardından Avrupalı misafirlerimize, İlköğretim Haftası ve okulun 10. kuruluş yılı etkinlikleri ile keyifli dakikalar yaşatıldı.

 

 Okul öğrencilerinden oluşan geleneksel Karaman Halk Oyunları ve Karaman Belediyesi Mehter Takımı gösterileri sunuldu.Öğrencilerin ve misafirlerin çoşkuyla izlediği gösterilerin ardından yapılan yarışmalarda Avrupalı misafirler ve öğretmenler, öğrencilerle birlikte kıyasıya yarıştı.

 

Daha sonra şehir turuna çıkan gurup, sırasıyla; Karaman Müzesi,Hatuniye Medresesi, Karaman Kalesi, Tartan Evi, Hürrem Dayı Evi, Yunus Emre Camii ve Aktekke Camii’nde incelemelerde bulundu.Akşam yemeği ile son bulan ilk günde, ilimizin tarihi ve kültürü Avrupa’nın dört bir yanından gelen misafirlere tanıtıldı.

 

Gurup adına açıklama yapan proje koordinatörü Robert Conings:”Türkiye’de olmaktan, Karaman’ı görmekten ve Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu gibi üst düzey bir okulla birlikte çalışmaktan dolayı ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz.Bizim için önemli bir yere sahip olan Özel Babaoğlu Koleji’nin  2009 yılındaki sınavlarda elde ettiği Türkiye 66. lığını, Karaman 1.’liğini, bizler ülkelerimizden takip ettik ve çok sevindik.Türkiye’de kendini kabul ettirmiş bir okulla proje ortağı olmak, bizim için memnuniyet verici.Okulu ve Karaman’ı daha ilk günden çok sevdik.Okulda uygulanan eğitim öğretimin Avrupa standartlarında olduğunu gördük.Öğrenciler çok sevimli.Bize gösterilen ilgi çok sıcak.Bize bu fırsatları tanıyan Özel Babaoğlu Koleji’nin tüm çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

 

Özel Babaoğlu Koleji’nin proje ortakları, hafta sonuna kadar ilimizde, toplantı, ziyaret ve incelemelere katılacak.