ÖSYM’nin Kalemleri, Köy Okullarında Değerlendirildi

ÖSYM’nin Kalemleri, Köy Okullarında Değerlendirildi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri, YGS’ye giren adaylardan sınav çıkışında topladıkları kalem ve silgileri köy okullarına dağıttı.KMÜ öğrencileri, 15 Mart’ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonrasında...

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri, YGS’ye giren adaylardan sınav çıkışında topladıkları kalem ve silgileri köy okullarına dağıttı.
KMÜ öğrencileri, 15 Mart’ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonrasında bir kampanya başlattı. Üniversitedeki beş fakülte ve Karaman’daki beş ayrı lisenin önüne tezgah açan öğrenciler, sınavda kullanılan kalem ve silgilerden bağış gerçekleştirdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu ve Genç Barış İnisiyatifi Derneği Karaman Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen projeyle pratik bir yardım kampanyasına imza atıldı. KMÜ öğrencileri, sınav çıkışı topladıkları bin 200 adet kalemliği köy okullarındaki öğrencilere hediye etti.
KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu Başkanı ve Genç Barış İnisiyatifi Derneği Karaman Koordinatörü Fatih İlhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Genç bir nüfusa sahip Türkiye’de ÖSYM tarafından neredeyse her hafta farklı bir sınav yapılmakta. ÖSYM, bu sınavlarda binlerce kalemlik dağıtmakta ve kalemliklerin içindeki kalem ve silgilerin çoğu insanlar tarafından sınav sonrası yeterince kullanılmamakta. Bizler, KMÜ öğrencileri olarak bunun farkına vardık ve ülkemizde en geniş katılımlı sınav olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının çıkışında işi biten kalem ve silgileri adaylardan topladık. Karaman’daki 10 farklı köy okuluna giderek minik öğrencilere ÖSYM kalemliklerini ulaştırdık” dedi.
İlhan, 35 KMÜ öğrencisiyle birlikte gerçekleştirdikleri bu proje sayesinde hem israfın önüne geçtiklerini hem de köy okullarındaki minik öğrencilerin yüzünü güldürdüklerini ifade etti.