ÖMER ERSÖZ 2010 YILINI TEK TEK ANLATTI

ÖMER ERSÖZ 2010 YILINI TEK TEK ANLATTI
Başarılı hizmetleriyle gündeme oturan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, 2010 yılında neler yaptıklarını tek tek anlattı.
Hizmetleriyle Basının gündeminden düşmeyen Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, 2010 yılında spor alanında yapılan faaliyetlerin değerlendirmesini yaptı.
 
Ersöz, yaklaşık 1,5 yıldan buyana sürdürdüğü görevi sırasında gerek tesisleşmede gerekse sportif alanda Karaman’da güzel gelişmeler yaşandığını belirterek, “Bir ilde sportif faaliyetlerin yürütülebilmesi için üç tane ana maddesi olması lazım. Bunlardan birincisi tesis, ikincisi faaliyet ve son olarak bu tesisleşme ve faaliyetleri organize eden idari kısım. Yani idari kısım olarak İl Müdürlüğüdür. Göreve geldiğimiz süreç içerisinde biz buranın bir fotoğrafını çıkardık. Yapmamız gerekenler nelerdir gibi birkaç ay bunlarla ilgili çalışmalar yaptık.
 
Eksikleri ve yapılanmayanları gördük. Benim anlayışım ve bilgi birikimlerine dayanarak Karaman’ın şöyle bir fotoğrafını çıkardık. Sportif faaliyetler sadece il olarak yapılıyor. Geçmişte bunlar yapılmış inkâr edemeyiz. Karamanspor 2. ligde, Bifa, Karsa 2. ligde mücadele etmiş. Ama il ölçekli alt yapısı olan ve bunun süreklilik arz eden bir yapının kurulması ikincisi de bu yapı için tesisleşmenin oluşması gerekiyordu. Bununla ilgili çalışmalarımızı Ankara’yla görüşmelerimizi yaptık ve Karaman’da mesela ferdi branşlar için bir Ferdi antrenman salonu yoktu. Hala da yok. Gerçi yakın bir zamanda 3-4 tanesine birden kavuşacağız. Yani bugün bir güreşin, judonun, tekvandonun, jimnastiğin kendisine ait bir çalışma salonu yoktu. İdari yönden personelimiz sportif ve tesisleşme faaliyetleri hizmetini verirken bazı eksiklikler gördük. Bunlarla ilgili seminerler, diğer illerden elemanlar getirtip kurum içerisinde seminerler düzenledik. İdari yönden belirli bir seviyeye geldik. Mesela 2010 yılını değerlendirirsek tesisleşme yönünden Karaman’da spor salonu ilçelerde dahil yeteri kadar tesisimiz vardı. Biz eksikliklerle ilgili çalışmalar yaptık. Mesela Olimpik bir havuzumuz vardı. Ama bir spor tesisinin sadece 3-4 ay hizmet etmesi gerektirdiği zaman bir sporcu potansiyeli çıkmazdı.
 
Haliyle şuanda ihalesi yapılmış, şartnameye göre Aralık’ın sonu, Ocak ayının başında teslim edilecek sistemle çok yakında bu tesis kapalı hale getirilerek yılın 12 ayında hizmet verir duruma gelecek. Bunun yanında Açık ve Kapalı Tenis kortlarımızı Karaman’a kazandırdık. Sportif faaliyetlerle ilgili İl Spor Merkezlerimizde yüzde 50 artış oldu. Merkezimizde 804 kayıtlı sporcu var. Gençlik Merkezimizin ise 848 üyesi bulunuyor. Voleybol ve Basketbol dalında 4 takımımız bölgesel liglerde mücadele veriyor. Deplasmanlı ligde mücadele eden Gençlikspor kulübü takımımızın şuanda ne acıdır ki bir sponsoru yok. Tamamen Müdürlüğümüzün desteğiyle maçlara çıkıyor. 2010 yılında 48 sporcumuz Karaman adına Türkiye şampiyonalarında şeref kürsüsüne çıktı. Karaman spora 250 bin gibi bir para ayrılsa başarı oranımız çok daha fazla artar. 2011 yılında hedefimiz en az iki sporcumuzu 2012 Olimpiyatlarına göndermek.  Ben önümüzdeki yıl bu yıla göre çok daha fazla umutluyum. Çünkü bir ilin tanıtımında en önemli faktörlerden birinin spor olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
 
İl Müdürü Ersöz, Kâzımkarabekir Spor Salonu’nun büyük bir tadilata gireceğini ve tamamlandığında Karaman’ın çok daha modern bir salona kavuşacağını söyledi.