Milyonlarca Emeklinin Hayali Suya Düştü! Bu Emeklilerin Maaşına Zam Gelmeyecek!

Milyonlarca Emeklinin Hayali Suya Düştü! Bu Emeklilerin Maaşına Zam Gelmeyecek!
En düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalmasının ardından milyonlarca emekli yeni zam talep etmeye başladı. Ancak SGK Uzmanı İsa Karakaş, emekli maaşı zamlansa bile bazı emeklilerin maaşlarını aynı kalacağını açıkladı. İşte detaylar…

SGK Uzmanı İsa Karakaş, Temmuz 2023’te verilen yüzde 25'lik emekli zammının sadece kök aylıklara yansıtıldığını ifade ederek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu yıl da benzer bir uygulamaya gidebileceğini söyledi.

yasli-ayligi1.webp

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI AYNI MI KALACAK?

Edinilen bilgilere göre, her ne kadar yasal düzenlemeyle beraber milyonlarca emekli taban maaş olan 10 bin lira bandında maaş alsa da, bu emeklilerin aylıkları normal şartlarda 7 bin lira seviyelerine kadar düşebiliyor. Temmuzda gerçekleşmesi öngörülen ilave ek zammın sadece kök aylıklara yansıması, milyonlarca emeklinin alacağı maaşta hiçbir artış yaşanmaması anlamına gelecek. Temmuz 2023’te emeklilere verilen yüzde 25'lik zammı kök aylıklara yansıtılmış ve en düşük emekli aylığında hiçbir artış olmamasına sebep olmuştu.

Yani ekonomi yönetimi, Temmuz 2023’te gerçekleşen zammın aynısını yapması durumunda mevcut koşullarda taban maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler, gerçekleşecek zamdan fiilen hiçbir yarar görmemiş olacak.