Millet İttifakında Atilla Zorlu Rüzgârı

Millet İttifakında Atilla Zorlu Rüzgârı
Millet ittifakının üyelerinden Saadet-Deva ve Gelecek Partisi Karaman’da CHP’yi destekleme kararı alsa da partilerin tabanından büyük tepki var.
Millet ittifakının iki büyük partisi olan CHP ve İYİ Parti ayrı ayrı aday göstermişlerdi. CHP’den Atakan Ünver’in aday yapılması özellikle mütedeyyin kesim tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı.
 
Saadet-Deva ve Gelecek Partisi Genel Merkezleri Karaman’da CHP’yi destekleme kararı alsa da tabanda ciddi rahatsızlıklara neden olmaya başladı.
 
Özellikle Saadet Partisi seçmeni “Benim Maneviyatıma hakaretler eden Atakan Ünver’e oy vermem” diyerek tepkisini dile getirirken Gelecek Partisi ve Deva Partisinin tabanında da aynı tepkiler ortaya çıkmaya başladı.
Deva Partisi Karaman il Başkanı Burak Demirer, Gazeteci Hüseyin Ölger’le yaptığı bir sohbette; “Genel Merkezimizin aldığı bir karar var ve CHP’yi destekleyeceğiz ama bu tabanda öyle gitmiyor. İYİ Partinin adayı Atilla Zorlu ile Bağımsız aday olan Mustafa Köpüklü’ye sıcak bakıyorlar. Genel Merkezimizin aldığı karar ile ittifak içinde CHP ile ittifak yaptık ama tabanım böyle düşünmüyor.” Dediği öğrenildi.
 
Gelecek Partisine üye olan bazı vatandaşlarla yaptığımız görüşmede aynı tepkiler dile gelirken; “Hayatım boyunca CHP’ye vermedim şimdide vermem. AKP’ye de vermem ama İYİ Partinin adayı Atilla Zorlu’yu beğeniyoruz.” Şeklinde açıklama yaptılar.
 
MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERE 'CAHİL' DİYEN ATAKAN'A TEPKİLER ARTIYOR
 
CHP'li Atakan Ünver'e en büyük tepki ise Saadet Partililerden geldi. Görüştüğümüz birçok partili " Benim inancıma hakaret eden ve İslam'ın fethi olan Mekke'nin fethine kafatascılık yapıp Arapların fethi diyen Atakan Ünver'e oy vereceğime sandığa gitmem. Ama kalbimiz ittifakın diğer adayı olan Atilla Zorlu'dan yana. Milli Görüşçüler bu seçimde Atilla Zorlu'yu desteklemeli" dediler.