Meral Akşener İstifa Etti İddiası! İYİ Parti'de Kim İstifa Etti

Meral Akşener İstifa Etti İddiası! İYİ Parti'de Kim İstifa Etti
Türkiye'nin 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin birçok belediyeyi tekrar kazanmasıyla birlikte, İYİ Parti ile ilgili şaşırtıcı bir iddia ortaya çıktı.

Siyasetçi Bilge Yılmaz, son dakika haberine göre sayılan oyların sisteme girilmesinin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener'i görevden almasını talep etti. Bu gelişmenin ardından Meral Akşener'in istifasıyla ilgili spekülasyonlar gündeme geldi.

İSTİFAYA DAVET ETTİ

Yılmaz, sosyal medya üzerinden şu paylaşımı gerçekleştirdi:

“İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok”

İSTİFA HABERİ DUYULDU

İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Yılmaz, “Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" paylaşımında bulundu.

MERAL AKŞENER İSTİFA MI ETTİ?

Meral Akşener'in henüz istifa ettiğine dair resmi bir açıklama İYİ Parti tarafından yapılmamıştır. Ancak kulislerden edinilen bilgilere göre, partinin durumunu değerlendirmek üzere acil durum kurultayı için karar alınabilir. İYİ Parti'nin oy oranının %5'in altında kalması durumunda, Meral Akşener'in genel başkanlık için kurultaya gitme ve değişiklik yapma yetkisi olduğu konuşuluyor.

Şu ana kadar İYİ Parti'nin 1 Belde Belediye Başkanlığı, 17 İlçe Belediye Başkanlığı ve 1 İl Belediye Başkanlığı kazandığı ifade edilmektedir.

Ancak, yukarıdaki bilgilerin kulis kaynaklı olduğu ve resmi bir açıklama yapıldığında güncelleme yapılacağı unutulmamalıdır.