Memur ve Emekli Maaşları Zam Oranları Belli Oldu! Uzman İsim Resmen Açıkladı!

Memur ve Emekli Maaşları Zam Oranları Belli Oldu! Uzman İsim Resmen Açıkladı!
Milyonlarca memur ve emekli, enflasyon nedeniyle eriyen maaşlarına yeni bir zam talep ederken Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin, gelecek zam oranlarını açıkladı. Peki, memur ve emekli maaşlarına yüzde kaç zam gelecek? İşte detaylar…

Emekli ve memur maaşları, enflasyon karşısında resmen eriyip gidince milyonlarca memur ve emekli, yeniden zam talep etmeye başladı. Hükümet ise asgari ücrete zam yapmayacağını ifade ederken, emekli maaşları konusunda bir düzenlemeye gideceğini duyurdu. Hal böyle olunca, vatandaşlar gelecek maaş zamlarını merak etmeye başladı.

Çalışma Hayatı Uzmanı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada zam oranlarına yönelik bilgiler verdi. Zengin’e göre, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları şu şekilde olacak:

depophotos-17615853-gjhg.jpg

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANLARI

Memur Maaş Zammı:

Dönem Toplu Sözleşme'ye göre enflasyon farkı hesaplanıyor. Nisan ayında açıklanan enflasyon verilerine göre 4 aylık zam oranı yüzde 13,56 olarak gerçekleşti. Mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon oranları da eklenerek zam oranı kesinleşecek.

Emekli Maaş Zammı:

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. İlk 4 aylık zam oranı yüzde 18,72 oldu. Mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon oranları da ilave edilerek zam oranı belli olacak.

Nihai Zam Oranları:

Kesin zam oranları, haziran ayında açıklanacak enflasyon verilerine göre belli olacak. Bu oranlar, milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarını ve bütçelerini doğrudan etkileyecek.