Maaşlara yüzde 27 zam yapıldı! Tam 28 Bin TL Oldu!

Maaşlara yüzde 27 zam yapıldı! Tam 28 Bin TL Oldu!
Asgari ücrete yeni bir zam beklenirken, işçilere bir zam haberi Kahramanmaraş’tan geldi. Kahramanmaraş’ta ikamet eden belediye personellerinin maaşlarına yüzde 27 zam yapıldı. İşte detaylar…

Aralık 2023’te asgari ücret zammı, TL’nin değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle adeta erirken, milyonların alım gücü de düştü. Bu nedenle emekli ve memur maaşlarıyla asgari ücrete zam konusu gündeme geldi.

Hükümet, en düşük 10 bin TL maaş alan emekliler için yeni bir çalışma yapacağını ve emekli maaşının asgari ücret düzeyine yaklaşacağını açıkladı. Ancak, asgari ücret ve memur maaşları konusunda beklenen açıklama gelmedi.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

BELEDİYE PERSONELLERİNE YÜZDE 27 ZAM

Öte yandan, belediyeler toplu iş sözleşmeleri kapsamında bünyesinde istihdam ettikleri işçilere zam yapıyor. Birçok belediye peş peşe imzaladıkları toplu iş sözleşmeleriyle personel maaşlarına zam yaparak çalışanlarının ekonomik refahını artırmaya çalışıyor. Bu kapsamda, son toplu iş sözleşmesi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 100 personeli yakından ilgilendiren toplu iş görüşmesi sonucunda maaş zammına imzayı attı. Buna göre, en düşük maaş 22 bin lirayken yapılan yüzde 27 zamla beraber 28 bin liraya yükseltildi.