Kurbanlık Fiyatları Mayıs 2024! Fiyatlar Açıklandı!

Kurbanlık Fiyatları Mayıs 2024! Fiyatlar Açıklandı!
Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurbanlık fiyatları netleşmeye başladı. Bu kapsamda, Ankara’daki kurbanlık fiyatları da belli oldu. Peki, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar ne kadar? İşte ayrıntılar…

16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı için kurban almak isteyen vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. Bazı vatandaşlar, kurbanlıklarını erkenden alarak artacak fiyatlardan etkilenmemek isterken, kimileri de kurbanlık fiyatlarına göre bütçelerini ayarlamak istiyor. Hal böyle olunca, Türkiye genelinde il il kurbanlık fiyatları merak ediliyor. Bu doğrultuda, kurbanlık fiyatlarının netleşmeye başladığı illerden biri de Ankara oldu. Peki, Ankara’da kurbanlık fiyatları ne kadar, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar kaç TL? İşte cevabı…

kurbanlik-aa-2062522.webp

ANKARA’DA KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

2024 yılı için Ankara'da büyükbaş hayvan fiyatları ortalama 110 bin liradan satışa çıkartıldı. Bu yıl en düşük kurbanlık dana hisse fiyatı 20 - 25 kilogram arası 15 bin 750 liradan başlıyor.

Ankara’da bu yıl Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Şereflikoçhisar ilçelerinde büyükbaş kurbanlık fiyatları 100 bin lira ila 120 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Öte yandan, küçükbaş kurbanlık fiyatları ise 8 bin lira ila 13 bin 500 liradan acılı bulması bekleniyor.

Bu yıl Ankara’da büyükbaş kurbanlık fiyatları 100 bin lira ila 120 bin lira arasında ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ise 8 bin lira ila 13 bin 500 lira arasında değişiyor.