Konya'dan Adana'ya Giden Çalıntı Araç Operasyonu

Konya'dan Adana'ya Giden Çalıntı Araç Operasyonu
Konya'nın Karatay ilçesinden çalınan araç, Adana'ya götürüldü. Polis, aracın Ferdi Ş.'ye ait tamirhanede parçalandığını tespit etti ve şahsı gözaltına aldı.

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 15 Mart'ta park halindeki bir hafif ticari araç çalındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aracın parçalanmak üzere kente getirildiği yönünde bir ihbar aldı.

Ekipler, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarını inceleyerek aracın seyahat rotasını belirledi. Araç en son Ferdi Ş. adlı bir kişinin tamirhane tesisine girdiği tespit edildi.

Oto hırsızlık polisleri, tamirhane tesisine düzenledikleri operasyonda Ferdi Ş.'yi gözaltına aldı. Aracın ise tamamen parçalanmış vaziyette olduğu ve parçalarının bir kısmının bulunduğu belirtildi.

Emniyetteki ifadesinde Ferdi Ş., "Ben kaynakçılık yaparım, tanımadığım 2 erkek şahıs kamyonu 50 bin TL karşılığında parçalamam için iş yerime getirdiler, kamyonu parçalarına ayırdım daha sonra şahıslara ulaşamayınca bir şeylerin ters gittiğini anlayıp korktum, aracın parçalarını bilmediğim bir yerde göl içerisine attım" şeklinde kendisini savundu. Ferdi Ş., ifadesi sonrası sevk edildiği adliyede tutuklandı.