Karaman’da ilk defa gastrofest yarışması düzenleniyor.

Karaman’da ilk defa gastrofest yarışması düzenleniyor.
Karaman Gastronomi Derneği tarafından Karaman’da ilk defa Gastrofest festivali düzenlenecek.
Karaman Gastronomi Derneği Başkanı Meryem Evcen 25-26 Ağustos tarihinde Karaman Kalesinde şehrimizde ilk defa gastrofest yarışması düzenleneceğini söyledi.
 
26 ve 26 Ağustos tarihlerinde Karaman Kalesinde düzenlenecek olan program 25 Ağustos Cuma günü saat: 10.30 Aktekke Meydanından Kortej yürüyüşünün gerçekleşeceğini söyleyen Dernek Başkanı Meryem Evcen; “Kortej yürüyüşüne bütün Karamanlı hemşerilerimizi davet ediyorum.” Dedi.
 
Meryem Evcen Haber sitemize yaptığı açıklamasında; “ 25 Ağustos Cuma günü gündüz Kortej yürüyüşümüzü gerçekleştirerek Gastrofest Programını başlatmış olacağız. Mehteran takımının eşsiz müzikleri ve yöresel Taşkale oyunları da gerçekleşecek. Aynı akşam TRT’nin ünlü sunucularından Turgay Başyayla konseri gerçekleşecek. 26 Ağustos Cumartesi akşamı da Cengiz Harput Konseri ile programı bitireceğiz.” Dedi.
 
Festival havasında gerçekleşecek olan programda Gıda sektöründe hizmet veren markaların satışları da yer alacak. Karaman Kalesinin eski coşkulu günlerini yaşayacağını belirten Meryem Evcen; “Festival havasında düzenlenecek olan programda Karamanlı esnaflarda stantlarda yerini alacak. En iyi yemekler, ızgaralar, tatlılar ve daha birçok ürünün satışları da gerçekleşecek.” Dedi.