Karaman Kültür Günleri etkinlikleri sona erdi

Karaman Kültür Günleri etkinlikleri sona erdi
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) tarafından organize edilen Kültür Günleri kapsamında yapılan etkinlikler sona erdi.
KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yılmaz’ın üniversite öğrencilerine yönelik ‘Tıbbı Nebevi ve Koruyucu Hekimlik’ adlı konferansı ile başlayan etkinliklerin Muştu Yayınları Editörü Eyüp Özdemir ile 7-11 Yaş Grubu Çocuk Yazarı Erol Ergün’ün, Karamanlı çocuklarla bir araya gelmesi le devam ettiğini belirtti. Okçu, hafta Sonu yapılan etkinliklerde de Gazeteci Yazar Reşit Haylamaz’ın Peygamber Efendimizi, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz’ün de Namazı anlattığını belirtti. Okçu, Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu ile diğer devlet okullarının katkıları ile Hacivat Karagöz gösterisinin de önemli sayıda ilköğretm okulu öğrencisine izlettirildiği belirterek her yaş grubuna ulaşıldığını söyledi.
 
 
Okçu, önemli bir kültürel potansiyeli olan Karaman’ın 3 gün süren ‘Kültür Günleri’ etkinlikleri ile farklı bir zaman dilimi yaşadığını söyledi. 7 den 70 e her yaş grubunun yoğun ilgiyle takip ettiği programların oldukça beğenildiğini ve istifade edildiğini dile getiren Okçu, KAREGDER olarak yıl içinde benzeri programların devam edeceğini ifade etti. Okçu, amacımız alanında uzman ve akademik kariyeri olan değerleri Karaman’a getirmek, değişik programlarla Karamanlıları buluşturmak olduğunu dile getirdi. Potansiyeli olan bir il için bu tür etkinliklerin önemine inandıklarını söyleyen Okçu “Umarız her anlamda kazanımları olan ders çıkarılacak yönleri olan programlar olmuştur. Türk Dili’nin başkenti Karaman’ın değerinin ve bilinirliğinin sayısı artan bu programlarla daha da iyi konuma gelmesini arzu ediyoruz.” dedi.