Kamuya KPSS Şartı Olan ve Olmayan 38 Bin Personel Alınacak! En Az 35 Bin TL Verilecek!

Kamuya KPSS Şartı Olan ve Olmayan 38 Bin Personel Alınacak! En Az 35 Bin TL Verilecek!
23 kamu kuruluşu bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Buna göre, toplam 38 bin personel alınacak ve bu personellere en az 35 bin TL maaş ödenecek. Peki, hangi kamu kuruluşu personel alacak? İşte detaylar…

23 kamu kuruluşuna toplamda 38 bin 625 personel alınacak. Alım yapılacak kadrolarda KPSS şartının arandığı ve aranmadığı öğrenilirken, söz konusu kamu kuruluşları da tek tek belli oldu. Buna göre, alım yapacak kamu kuruluşları şu şekilde:

Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, SPK, OGM, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Eti Maden, Rekabet Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri, Erciyes Üniversitesi, TÜRKŞEKER, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, TÜBİTAK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, ÇAYKUR, Göç İdaresi Başkanlığı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

thumbs-b-c-62eabd45c68ad69ad9cb7d32917e1f9a.webp

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN PERSONEL ALACAK

23 kamu kuruluşu arasında en fazla alım yapacak kuruluş ise Sağlık Bakanlığı oldu. Bakanlık, geçtiğimiz günlerde 36 bin sözleşmeli personel alacağını duyurdu.

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Karar ile birlikte 2024 yılı sonuna kadar 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere toplamda 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Söz konusu kuruluşlar, alımlara ilişkin başvuru şartlarının ve başvuru tarihlerinin yer aldığı detayları resmi internet sitelerinden paylaştı.