İlimize Özgü İki Ürün Daha Tescillendi

İlimize Özgü İki Ürün Daha Tescillendi
İlimize özgü iki ürün daha tescil edilerek Türk Patent Kurumunun 01.08.2023 tarih ve 154 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayınlandı.
Karaman mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başvurusu gerçekleştirilen “Karaman Guymak Tatlısı” ve “Karaman Kırma Böreği” tescil edilerek Türk Patent Kurumunun 01.08.2023 tarih ve 154 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayınlandı.
 
Karaman Guymak Tatlısının ayırt edici özelliği kaymakla birlikte buğday ununun yer alması ve servisinde petek balının kullanılmasıdır. Karaman Kırma Böreği ise ilimizde “muhacir böreği” olarak da bilinmektedir.
 
Daha önce İlimize has Divle Obruk Peyniri, Ekşikara Üzümü, Taşkale Halısı, Ermenek Helvası, Başyayla Karın Kaymağı, Kâzımkarabekir Kabak Çekirdeği ve Sarıveliler Yöresel Giysileri coğrafi işaret belgesi almıştı.
 
“Karaman Guymak Tatlısı” ve “Karaman Kırma Böreği” ‘nin tescil edilmesi ile tescil belgesi alan ürün sayımız 9’a çıkmıştır.
 
Valiliğimizce ilimize özgü diğer ürünlerin tescil çalışmaları devam etmektedir.