Hazar Şiir Akşamlarında İlimizi Hikmet Elitaş temsil edecek

Hazar Şiir Akşamlarında İlimizi Hikmet Elitaş temsil edecek
İlimiz edebiyatının usta kalemi Hikmet Elitaş, Türk Dünyasının en saygın Şiir Şöleni olan 26.Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına davet edilen şairler arasında yer alarak İlimizi gururlandırdı.
Kültür Bakanlığı. TİKA, Fırat Üniversitesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba topluluklar Başkanlığı, Elazığ Belediyesi, Eltürk ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının katkıları ile Elâzığ Valiliği tarafından 1992 yılından bu güne düzenlenen, Sanat çevrelerince ülkemizin süreklilik arz eden ve kurumsallaşan en önemli ve saygın kültürel etkinliklerinden kabul edilen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın 26 ıncısı 6-7-8 Ekim 2023 tarihinde “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” temasıyla gerçekleştirilecek.
 
Bu yılki Şiir Akşamları Etkinlikleri geleneksel hale gelen ŞAİRLE YÜRÜYÜŞÜ ile 6 Ekimde başlayacak. Etkinlik kapsamında sergiler, konferanslar, konserler, kültürel geziler ve tüm şairlerin katılımı ile Sivrice Kültür ve Kongre Merkezinde ki “HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI’’ ile devam edecek.
 
Ülkemizden ve Türk Coğrafyasından usta şairlerin katıldığı Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, Türk dünyasının en uzun soluklu ve en geniş katılımlı şiir şöleni, ve manevi kurultayı olarak nitelendiriliyor. Türk dünyasını ortak dil ve ortak kültürde buluşturmayı Türk ülkeleri arasında duygu ve gönül köprüleri kurarak dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına bu yıl, Ülkemizden ve Türk Cumhuriyetlerinden Ali Akbaş, Altynbek Ismailov, Ayşe Pazlanmaz, Birsen Gota, Duishembek Kerimov, Esat Kabaklı, Feyzan Korur, Hikmet Elitaş, İntiqam Cavanşir, Kenan Çarboğa, Khurshıd Davronov, Marzhan Yershuova, Metin Önal Mengüşoğlu, Rashad Masjıdov, Serhat Kabaklı, Şemsettin Küzeci, Şeref Akbaba, Tamella Aliyeva, Xuraman Muradova, Yahya Akengin, Ykylas Özhan ve Yusuf Dursun gibi şair, yazar ve edebiyatçılar davet edildi.
 
2006 yılında yapılan 14. Hazar Şiir Akşamlarına Karaman’lı Şairimiz Bekir Sıtkı Erdoğan’da katılmıştı.
 
KATILACAK OLAN ŞAİRLER ŞU ŞEKİLDE:
 
1) ALİ AKBAŞ
2) ALTYNBEK ISMAILOV-Kırgızistan
3) AYŞE PASLANMAZ
4) BİRSEN GOTA- Kosova
5) DUISHEMBEK KERIMOV-Kırgızistan
6) ESAT KABAKLI
7) FEYZAN KORUR- KKTC
8) HİKMET ELİTAŞ
9) İNTİQAM CAVANŞİR- Azerbaycan
10) KENAN ÇARBOĞA
11) KHURSHID DAVRONOV- Özbekistan
12) MARZHAN YERSHUOVA- Kazakistan
13) METİN ÖNAL MENGÜŞOĞLU
14) RASHAD MAJIDOV - Azerbaycan
15) SERHAT KABAKLI
16) ŞEMSETTİN KÜZECİ-Irak
17) ŞEREF AKBABA
18) TAMELLA ALİYEVA- Azerbaycan
19) XURAMAN MURADOVA- Azerbaycan
20) YAHYA AKENGİN
21) YKYLAS OZHAY- Kazakistan
22) YUSUF DURSUN