Et Fiyatlarında İndirim! İşte Güncel Fiyatlar

Et Fiyatlarında İndirim! İşte Güncel Fiyatlar
Geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu’nun ete yüzde 25 zam kararının ardından Kurban Bayramı’na az bir zaman kala et fiyatları düşmeye başladı. Peki, güncel et fiyatları ne kadar? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

Et ve Süt Kurumu, geçtiğimiz günlerde et fiyatlarına yüzde 25 zam yapmış ve bunun üzerine kırmızı et fiyatları 600 lirayı aşmıştı. Son bir ayda 100 liradan fazla zamlanan et fiyatlarına Kurban Bayramı’na 1.5 ay kala indirim geldi.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, ilk defa Kurban Bayramı öncesinde et fiyatlarında düşüşün yaşandığını belirterek, “Geçen hafta 15 lira, bu hafta da 20 lira indirim geldi. Biz de gelen indirimleri et fiyatlarına uygulamaya başladık. Şu an 35-50 lira arası indirim uygulanmaya başlandı” dedi.

Bu kapsamda, yurt dışından gelen büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak piyasaya girmesi indirimin en büyük sebebi oldu. Et fiyatlarına gelen indirime rağmen vatandaşlar fiyatların halen yüksek olduğunu vurgularken, uzmanlar da fiyatların yüksek olması nedeniyle satışlarda yüzde 35’e varan düşüşlerin yaşandığını açıkladı.

oenwwo3k0evnwpjgkzoaw.webp

ET FİYATLARI NE KADAR?

Ankara Ticaret Borsası’ndan elde edilen verilere göre güncel et fiyatları ise şu şekilde:

Ürün Adı/Kg

Min

Max

Ort

Dana But (Kg.)

375

390

380,83

Dana Kol (Kg.)

330

355

337,01

Dana Eti Karkas (Kg.)

360

370

362,31