En düşük emekli maaşı 12 bin TL oldu! O Yetkili Resmen Açıkladı!

En düşük emekli maaşı 12 bin TL oldu! O Yetkili Resmen Açıkladı!
En düşük emekli maaşı 10 bin lirada kalırken, milyonlarca emekli hükümetten yeni bir zam beklentisi içerisine girdi. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediyesi de emeklilere 2 bin TL ek destek sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar…

Milyonlarca emekli, en düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalması nedeniyle yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan zam talep etti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere ek zam yapılmayacağını duyurmasının ardından emekliler büyük hayal kırıklığına uğradı. Bu nedenle, bazı belediyeler de 10 bin TL maaş alan emeklilere ek destek sağlamaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de emeklilere ek destek sağlayan belediyeler arasında yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 10 bin TL maaş alan emeklilere 2 bin TL ek destek sağlayacaklarının müjdesini verdi. Böylece, Ankara’da ikamet eden ve 10 bin TL maaş alan emeklilerin maaşları 12 bin TL’ye yükseldi.

emekli3.webp

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EMEKLİLERE 2 BİN TL EK DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira alan emeklilere yönelik maddi destek ödemesi yaptı. 9’uncusu gerçekleştirilen destek ödemeleri bu ay 1500 lira genel, 500 lira da et desteği gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince konuya yönelik yapılan duyuruda, 10 bin lira maaş alıp geçinmekte zorluklar yaşayan 36 bin 592 ihtiyaç sahibi emekli için dokuzuncu destek ayında 1500 lira genel, 500 lira et desteği ödemesi gerçekleştirildiği paylaşıldı.

emekli-bin-tlye-bile-muhtac.webp

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Öte yandan, önceki haftanın son işlem gününde enflasyon rakamları TÜİK tarafından paylaşıldı. Tüketici Fiyat Endeksi’ni ocak ayında yüzde 6,70, şubatta yüzde 4,53 ve martta ise yüzde 3,16 olarak gerçekleşmişti. Nisan ayında da enflasyon aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda ise 17 ayın zirvesine yükselerek yüzde 69,80 oldu.

Nisan enflasyonundan sonra SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı zammı için 4 aylık enflasyon oranı netleşti. Bu kapsamda, nihai rakamın açıklanması için son iki veri kaldı. TÜİK’in 3 Temmuz saat 10:00'da açıklayacağı haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından ise 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek.