Emekliye 3 Bin TL Ek Ödeme! Bu Tarihlerde Hesaplara Yatacak!

Emekliye 3 Bin TL Ek Ödeme! Bu Tarihlerde Hesaplara Yatacak!
Milyonlarca emekli emekli maaşına zam beklerken, bir yandan da Kurban Bayramı’ndan hesaplarına yatacak emekli ikramiyesini bekliyor. Peki, emekli ikramiyesi ne kadar, ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar…

En düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalması, milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı ve emekli maaşına zam umudunun temmuz ayına ertelenmesine sebep oldu. Ancak şimdi de milyonlarca emekli, Kurban Bayramı’nda yatacak emekli ikramiyesini beklemeye başladı. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Bayram ikramiyesi, 2023’te 2 bin lira olarak hesaplara yatırıldı. Bu yılla birlikte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aldığı bayram ikramiyeleri yüzde 50 zamla beraber 3 bin liraya çıkarıldı.

yasli-ayligi1.webp

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Bu kapsamda, Ramazan Bayramı’nda 3 bin lira ikramiye alan emekliler, Kurban Bayramı’nda da ikramiye ödemesi alacak. Bu yıl, Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacak. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi ikramiyelerin bayramdan 1 hafta öncesi hesaplara yatırılması bekleniyor.

e-Devlet sisteminden başlatılan uygulama ile birlikte emekliler bayram ikramiyesi ve seyyanen ödeme konusunda sorgulama yapabiliyor. SGK’nın resmi internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapan emekliler, bayram ikramiyesi sorgulama yapabilecek.

e-Devlet sistemine giriş yapanlar, sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “Emekliler İçin Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama” yazarak ikramiyelerini kontrol edebilecek.
Aynı zamanda, alternatif olarak ikramiye sorgulama işlemleri, telefonla veya internet bankacılığıyla gerçekleştirilebilecek.

İkramiye ödemeleri, maaş alınan bankalar vasıtasıyla yapılacak. Emekliler telefonlarının mobil bankacılıkları aracılığıyla toplam bakiyelerini kontrol ederek ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilecek. Benzer şekilde bankaların müşteri hizmetleri üzerinden sorgulama yapılabilecek.