Emeklilere Ulaşım, Elektrik, Su ve Doğal Gaz Desteği!

Emeklilere Ulaşım, Elektrik, Su ve Doğal Gaz Desteği!
En düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalmasının ardından emeklilere yönelik çeşitli destekler için çalışmalar başladı. Bu kapsamda, emeklilere birçok konuda destek verileceği öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Yerel seçim önce maaşına zam bekleyen emekliler, bekledikleri gerçekleşmeyince büyük hayal kırıklığına uğradı. Bu doğrultuda, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonla mücadele eden milyonlarca emekliye “Emekli Kart” müjdesi geldi. Buna göre, Emekli Kart sayesinde emekliler, birçok konuda ekonomik olarak desteklenecek.

Emekli Kart, sadece birtakım şartları sağlayan emeklilere verilecek. Bu kart, ek geliri olmayan, kiracı durumundaki ve 65 yaş üstü geliri olmayan emeklilere sağlanacak. Emekli Kart’ın sunacağı avantajlar arasında elektrik, doğal gaz, gıda desteği ve çeşitli belediye hizmetleri, enerji, ulaşım, finans, konut-kira ve tatil konaklama gibi alanlarda indirimler ve ücretsiz hizmetler bulunuyor.

karatay-belediyesi-emekli-konagi-sakinlerini-piknikte-bulusturdu-jpg-1500-001.jpg

MİLYONLARCA EMEKLİYE EMEKLİ KART MÜJDESİ

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından meclise sunulan yasa teklifi ise özellikle ön plana çıkıyor. Ankara Milletvekili Umut Akdoğan tarafından sunulan teklif, emeklilere ilişkin birtakım ücretsiz ve indirimli hizmet sunmayı öneriyor. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre, 65 yaş üstü muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına Emekli Kart’ın verilmesi planlanıyor. Bu kart sahipleri, şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat edebilecek ve elektrik, su, doğal gaz gibi temel hizmetlerde yüzde 40 indirim elde edebilecek.

Teklifin kabul edilmesi halinde, Emekli Kart sistemi 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu yeni düzenleme, emekli vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı ve ekonomik yüklerini hafifletmeyi hedefliyor.