Elif Çeliktaş 6 Şubat Depremi hakkında mesaj yayınladı.

Elif Çeliktaş 6 Şubat Depremi hakkında mesaj yayınladı.
Yeniden Refah Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Elif Çeliktaş, geçen sene 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Resmi verilere göre 50 binden fazla insanımızı yitirdiğimiz, yaklaşık 40 bin binanın yıkıldığı, 200 binden fazla binanın ise ağır hasar aldığı 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 Depremlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini belirten Yeniden Refah Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Durdu Elif Çeliktaş, Şüphesiz 6 Şubat depremleri büyüklüğü, şiddeti, yıkıcılığı bir depremdi. Oldukça geniş bir coğrafyada etkili olan, can ve mal kaybının bu kadar büyük olduğu 6 Şubat depremlerinin, toplumsal bir travma olarak uzun yıllar etkisini sürdüreceği de bir gerçektir.
 
Çeliktaş, “Böylesi sarsıcı bir afetin ardından beklenen ve de olması gereken hiç şüphesiz, bugüne kadar alınmamış tedbirlerin alınması için derhal harekete geçilmesi, güvenli ve sağlıklı yapılaşma için başta belediyeler, bilim çevrelerinin, meslek odalarının önerilerinin hayata geçirilmesidir.
 
6 Şubat 2023 Depremlerinin tarihimizin en büyük depremlerinden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu kadar büyük ve yaygın depremler karşısında kayıpları sıfıra indirmek belki mümkün olmayabilirdi fakat ortaya çıkan yıkımın ve kayıpların böylesi dehşet verici seviyelerde olmasının önüne geçmek pekâlâ mümkündür.
 
6 Şubat Depremlerinde hayatını kaybeden yurttaşımızı bir kez daha saygıyla anıyor, aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz.” dedi.