Drift Alanı Ve Maket Hava Atacı Pisti Açıldı

Drift Alanı Ve Maket Hava Atacı Pisti Açıldı
Karaman Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan ve gençlere hitap eden Drift Alanı ve Maket Hava Aracı Pisti hizmete girdi.
Her zaman spora ve sporcuya destek veren Karaman Belediyesi, motor sporları ve model uçak tutkunlarını unutmadı. Gençlerin gözde aktivitelerinden biri olan driftin, trafiğe kapalı alanlarda ve her türlü güvenlik önlemi alındıktan sonra yapılması amacıyla yola çıkan Karaman Belediyesi, Urgan Mahallesi ve organize sanayi bölgesi arasındaki serbest bölge alanına drift tutkunları için özel bir pist yaptı. 29 bin 161 m² alana yapılan Drift ve Model Uçak Pisti bugün yoğun bir katılımla açıldı.
 
Binlerce aracın alanı doldurduğu ve uzun kuyruk oluşturduğu açılışa; Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, MHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Kısacıkoğlu, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve bu spora gönül veren çok sayıda vatandaş katıldı. Çevre illerden ve yurdun değişik bölgelerindeki hız tutkunlarının da geldiği açılış programında gerçekleştirilen drift gösterileri büyük heyecan ve ilgiyle izlenirken, Başkan Kalaycı drift yapan bazı araçlara binerek halkı selamladı, vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundu.
 
Karaman Belediyesi Drift Alanı Drag Pisti ve Maket Hava Aracı Pisti, daha da geliştirilerek; çeşitli şampiyona, mahalli yarış ve drift festivallerine ev sahipliği yapabilecek ayrıca araç tanıtım lansmanları, otomobil kulüplerinin buluşmaları, yedek parça aksesuar fuarları, otomobil festivalleri, ileri sürüş teknik eğitimleri ile hobi amaçlı model uçak ve maket hava aracı kullanıcılarına da ev sahipliği yapacak.