Dolandırıcılık Şüphelileri Suçüstü Yakalandı

Dolandırıcılık Şüphelileri Suçüstü Yakalandı
Jandarma, güvenlik görevlisi kılığında dolandırıcılık yapan 2 kişiyi yakaladı. 132 bin TL, altın ve havale ile 260 bin TL alınan mağdura yardım edildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nın açıklamasına göre, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran 2 kişiyi tespit etti. Şüphelileri ve kullandıkları aracı takibe alan jandarma ekipleri, bir vatandaşı dolandırmaya çalışırken operasyon düzenledi. Operasyon sırasında, 2 dolandırıcı suçüstü yakalandı ve bir vatandaştan 132 bin TL nakit, 4 çeyrek altın ve bir gram altını aldıkları belirlendi.
Şüphelilerin aynı vatandaştan havale yoluyla 260 bin TL daha aldığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık mağduruna 132 bin TL, 4 çeyrek altın ve bir gram altını iade edilirken, banka yoluyla gönderilen 260 bin TL'nin iadesi için gerekli işlemler başlatıldı.
Jandarmadaki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan biri tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.