Bisiklet Tutkusuyla Bağımlılıkları Geride Bırakın: Yeşilay Bisiklet Turu Heyecanı!

Bisiklet Tutkusuyla Bağımlılıkları Geride Bırakın: Yeşilay Bisiklet Turu Heyecanı!
Yeşilay, bağımlılıklardan korumak için 1934'ten beri çalışıyor; ECOSOC ve EFQM'den aldığı ödüllerle uluslararası alanda tanınıyor.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun birlikte düzenlediği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Türkiye'nin her köşesinde aynı anda gerçekleşecek. Bu etkinlik, 10 binden fazla bisiklet tutkununu bir araya getirerek, bağımlılığın zararlarına dikkat çekecek ve sağlıklı yaşam bilincini artırmaya katkı sağlayacak.

Bağımlılıklarla mücadelenin önemini vurgulamak ve sporu daha fazla insana ulaştırmak amacıyla yıl boyunca düzenlenen bisiklet turlarıyla bilinen Yeşilay, bu yıl 11. kez Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu'nu düzenlemeye hazırlanıyor. Geri sayım başladı!

Türkiye'nin en büyük bisiklet etkinliklerinden biri olan ve Ziraat Katılım, Kahve Dünyası, Bisan ve Türkiye Sigorta'nın destekleriyle düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu'nun 11. versiyonu, 5 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yeşilay şubeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri, gönüllüler ve bisiklet tutkunlarının katılımıyla Türkiye'nin her ilinde aynı anda düzenlenecek olan etkinlik, Karaman'da Aktekke Meydanı'ndan başlayacak, İstasyon Caddesi ve Stad üzerinden geçerek yine Aktekke Meydanı'nda sona erecek.“Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlenen tur, diğer illerde de şehrin önemli merkezlerinden geçerek Türkiye genelindeki bisiklet severleri bir araya getirecek.

Karaman Yeşilay Şube Başkanı İhsan Duru, her yaş grubundan profesyonel ve amatör bisiklet meraklılarının katılımına açık olan etkinlikle ilgili şunları dile getirdi:“Hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele amacıyla bu yıl on birincisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. Tüm bisiklet severleri, katılımın her yıl giderek arttığı turumuza bekliyoruz.” dedi.

YEŞİLAY HAKKINDA

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Toplumun her kesimini zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır ve ayrım yapmaz. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk faaliyetleri yürütür. Alkol bağımlılığı ile başlayan mücadelesi zamanla Yeşilay'ın çalışma alanlarını genişletmiştir; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi yeni alanlara odaklanmıştır.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi bulunurken, dünya çapında 97 Ülke Yeşilayı mevcuttur. 2015 yılında faaliyete geçen Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bağımlı bireylere ve ailelerine ücretsiz ayaktan psikososyal destek sunmaktadır. Türkiye'nin 81 ilinde ve KKTC'de toplamda 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM'a ulaşmak için 115 Danışma Hattı kullanılabilir.

Türkiye'nin özgün bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan, her biri 40 yatak kapasiteli Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleri, Bursa ve Diyarbakır'da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet sunmaktadır.

Toplumu bağımlılıklardan koruma ve bilinçlendirme çalışmalarıyla öne çıkan Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler”arasında yer alıyor. Ayrıca “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne sahip olan Yeşilay, aynı zamanda “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü” ne sahiptir.