Bankaların Mevduat Faizleri Güncellendi! 1 Milyon TL’nin Getirisi 50 Bine TL’ye Dayandı!

Bankaların Mevduat Faizleri Güncellendi! 1 Milyon TL’nin Getirisi 50 Bine TL’ye Dayandı!
Merkez Bankası’nın faiz politikasını değiştirmesiyle beraber faizler yüzde 50’yi geçti. Bu kapsamda, bankalar da mevduat faizlerini artırdı. Peki, 1 Milyon TL’nin aylık getirisi ne kadar oldu? İşte merak edilenler…

Merkez Bankası, her ay gerçekleştirdiği faiz toplantısında faiz politikasını düzenli olarak artırıyor ve böylece, bankaların da mevduat faizleri artıyor. Hâlihazırda aylık faizler yüzde 55-58 civarındayken, 3 aylık faizde oran yüzde 58.5 bandına kadar yükseliyor. Öte yandan, daha uzun vadelerde daha yüksek faiz oranı olması gerekirken, bankalar 6 ay ve yıllıkta oranlarını yüzde 53’e kadar geri çekiyorlar. Zira bankalar, müşterilerin paralarını kısa vadece mevduat hesaplarında tutmasını istiyor.

61a875f286b24a1114655ea4-removebg-preview.png

BANKALARDA MEVDUAT FAİZLERİ DAHA DA YÜKSELİR Mİ?

Merkez Bankası’nın ikinci çeyreğin sonuna kadar faiz artışına devam edeceği, piyasanın buna ayak uyduracağı ve faizlerin bir miktar daha artacağı düşünülüyor. Bu kapsamda, kısa vadeli yatırımlar en yüksek getiriyi sağlayacak olan yatırımlar olarak görülüyor.

c9jv0qca10gnzj2ou8dtca.jpg

1 MİLYON TL’NİN BİR AYLIK GETİRİSİ NE KADAR OLDU?

En yüksek mevduat faizi 3 aylık mevduatta yer alıyor. 3 ayın sonunda mevduat sahibi 139 bin 700 TL kazanç sağlıyor ve bu da aylık olarak bu 46 bin 560 TL’ye denk geliyor. Mevduat faizleri cazip fırsatlar sunuyor. İlerleyen süreçte bu tutarın daha da artacağı tahmin ediliyor.