Bakanlık ve PTT’den 3 Bin 504 TL Mayıs Ayı Yardımı 2024!

Bakanlık ve PTT’den 3 Bin 504 TL Mayıs Ayı Yardımı 2024!
Aile Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara 3 bin 504 TL yardım ödemesi yapılacağını açıkladı. Ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına yatacak ve aynı zamanda, PTT’den de alınabilecek. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik anlamda dezavantajlı vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin ekonomik refahını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerine 3 bin 504 TL ödeme yapılıyor. Bakanlığın engelli ve yaşlılara yönelik gerçekleştirdiği bu ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına yatarken, en yakın PTT şubelerinden de alınabiliyor. Peki, başvurular nereye yapılıyor? İşte cevabı…

442136-753262271.jpg

DAR GELİRLİLERE 3 BİN 504 TL DESTEK

Eğitim çağındaki çocuklardan yaşlı vatandaşlara kadar 7’den 70’e herkese sosyal yardım ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeler doğrultusunda yaşlı ve engelli bireylere de aylık yardımlar yaparak bu kişilerin ekonomik refahını artırmayı amaçlıyor.

62070dcd45d2a0c0140aea5c.jpg

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 3 bin 504 TL yardım ödemesinden faydalanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, başvuruları e-Devlet Kapısı sisteminden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Sigortası olmayan engelli ve yaşlı vatandaşlar, sağlık raporlarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) bizzat giderek bu yardım ödemesine müracaat edebiliyor. Ödemelerden faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekiyor ve bu tutar, bu yılki asgari ücret için 5 bin 667 lira olarak hesaplanıyor.

Başvurusu onaylanan hak sahipleri, ödemelerini banka hesaplarından veya en yakın PTT şubesine bizzat giderek alabiliyor.