Asgari Ücret Temmuz Ayında 20 Bin TL Olacak! O İsim Resmen Açıkladı!

Asgari Ücret Temmuz Ayında 20 Bin TL Olacak! O İsim Resmen Açıkladı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini açıklamasına rağmen Prof. Dr. Murat Batı, asgari ücrete zam yapılacağını ve 20 bin TL olmasını beklediğini açıkladı. İşte detaylar…

Aralık 2023’te asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmış ve yapılan zamla beraber net 11 bin 402 TL olan asgari ücret, 17 bin 2 TL’ye çıkarılmıştı.

Fakat yüksek enflasyon, dolar kurunun yükselmesi ve TL’nin değer kaybetmesi gibi etkenler, asgari ücretin kısa sürede erimesine ve vatandaşların geçim sıkıntısının daha da artmasına neden olmuştu. Bu nedenle, hükümetten 2024 yılında asgari ücrete yeni bir zam gelmeyeceğine ilişkin yapılan açıklamalara rağmen kamuoyunda asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği yeniden tartışma konusu oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin olarak AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Bakan Işıkhan, "Öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek" şeklinde açıklama yaparak asgari ücrete zam bekleyen milyonların umudunu kırmıştı.

parazamlira-1475999-removebg-preview.png

ASGARİ ÜCRET 20 BİN TL Mİ OLACAK?

Fakat Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı ise, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunda sosyal medya hesabı X’ten açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Batı, asgari ücrete yeni bir zam beklediğini paylaştı.

Murat Batı, kamuoyu baskısı devam ederse, asgari ücretin artırılarak 20 bin TL olabileceğini öngördüğünü ifade etti.

Batı, X hesabından şu ifadeleri kullandı: Kamuoyu baskısı devam eder ve iş dünyası da ikna edilirse en fazla hedeflenen enflasyonun yarısı (yüzde 18) kadar artacağını yani net 20 bin TL olabileceğini düşünüyorum.”