Altın fiyatları ne yönde ilerliyor? Son durum ve güncel altın fiyatları...

Altın fiyatları ne yönde ilerliyor? Son durum ve güncel altın fiyatları...
Küresel olaylar ve arz-talep dengesi altın fiyatlarını etkiler. Yatırımcılar dalgalanmaları izlerken, uzmanlar jeopolitik faktörlerin önemini vurgular. Bugün altın fiyatları yükseliş eğiliminde.

Küresel olaylar ve arz-talep dengesi, altın fiyatlarını doğrudan etkiler. Yatırımcılar, güvenli liman olarak gördükleri altın fiyatlarındaki dalgalanmayı yakından takip ediyorlar. Bugün işlem günü, altın fiyatlarında yukarı yönlü bir seyirle başladı. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki hareketlerin jeopolitik gerginliklerle sıkı bir ilişkisi olduğunu vurgulayarak görüşlerini paylaştılar. İşte güncel gram ve çeyrek altın fiyatları.

Orta Doğu'daki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faizleri düşürmeye başlayacağı beklentileri altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Ons Altın Ne Kadar?

Ons altın yeni güne 2 bin 323 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2 bin 319 dolar, en yüksek de 2 bin 329 dolar seviyesi gördü. Şu sıralarda ise 2 bin 322,34 dolardan işlem görüyor.

Gram Altın Ne Kadar?

Güne 2 bin 408 liradan başlayan gram altın, gün içinde en düşük 2 bin 401 lira, en yüksek de 2 bin 417 lira seviyesi gördü. Gram altın şu sıralarda yüzde 0,08 yükselişle 2 bin 411,53 liradan işlem görüyor.

Çeyrek Altın Ne Kadar?

Gün içinde en yüksek 3 bin 952,65, en düşük de 3 bin 926,26 lira seviyesini gören çeyrek altın, yüzde 0,04 yükselişle 3 bin 942,99 liradan işlem görüyor.

"Altın Talebi Fiyatı Yukarı Çeker"

Öte yandan uzmanlar, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde nasıl seyredeceğini değerlendirdi. Konuya dair yetkin kişilerin yaptığı açıklamada Orta Doğudaki gerilim arttıkça altına olan talebin de artacağı ve bu durum fiyatlarda yukarı yönlü bir hareketlenmeye yol açacağı öngörülüyor.