Aile Bakanlığı’ndan Türkiye Geneli Personel Alımı Mayıs 2024! Başvurular Başladı!

Aile Bakanlığı’ndan Türkiye Geneli Personel Alımı Mayıs 2024! Başvurular Başladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 1489 personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1489 personel alacağını paylaştı. Bakanlık, başvuruların başladığını ve 14 Mayıs’a kadar devam edeceğini duyurdu. Personel alımına yönelik başvuru şartları belli olurken, başvuruların bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılacağı öğrenildi. Ayrıca, personel alımına Türkiye’nin 81 ilinden herkes başvuru yapabilecek.

thumbs-b-c-62eabd45c68ad69ad9cb7d32917e1f9a-001.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1489 kamu personeli alımına yönelik ayrıntıları belli oldu. 1489 personel alımı için başvuru şartları şu şekilde:

•Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

•18 yaşını tamamlamış olmak.•Kamu haklarından mahrum bulunma durumunun yaşanmaması.

•Güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

•Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış adayların başvurusu değerlendirilecek.

•Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden adaylar başvurusu değerlendirilecek.

•18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkün olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek amacıyla sık sık personel alımları yaparken, alımlara ilişkin tüm detaylar bakanlığın resmi internet sitesinden paylaşılıyor. Bu kapsamda, bakanlık bünyesinde görev almak isteyen adaylar, bakanlığın resmi internet sitesindeki duyuruları takip ederek en güncel personel alımlarından haberdar olabilecek.