Aile Bakanlığı’ndan Kadınlara Mali Yardım 2024! İşte Ödenecek Rakamlar!

Aile Bakanlığı’ndan Kadınlara Mali Yardım 2024! İşte Ödenecek Rakamlar!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım projesi kapsamında çalışmayan kadınlara 2 bin TL yardım yapacağını açıkladı. Peki, başvurular nasıl yapılacak, başvuru belgeleri neler? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirlilere pek çok farklı konuda sosyal destek ödemesi yapmayı sürdürüyor. Bu doğrultuda, çalışmayan kadınlara da destek ödemesi yapılıyor. Bu kadınlara verilen desteklerden yararlanmak amacıyla söz konusu kadının sigortasının olmaması ve eşinin hayatını kaybetmiş olması gerekiyor.

Ödemeler her ay 2 bin TL olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Başvurular, dar gelirlilerin ihtiyaç hissettikleri zamanda yapılabiliyor ve başvurusu onaylanan hak sahipleri, bir sonraki ay ödemelerini hesaplarından çekebiliyor.

5e676b590f254426acd23b27-1.jpg

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Söz konusu sosyal yardım ödemesinden yararlanmak için, başvurular e-Devlet sisteminden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Müracaat edecek ihtiyaç sahiplerinin kimlik kartı, eşinin vefatını belgeleyen resmi belge, gelir durumu belgesini ibraz etmeleri gerekiyor.

Bakanlıkça düzenlenen ödemelerle birlikte eşini kaybeden ve sosyal güvencesi olmayan kadınların maddi anlamda bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amaçlanıyor. Belirtilen şartları sağlayan ihtiyaç sahipleri, e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden başvuru yapabiliyor ve başvurularının onaylanması durumunda hesaplarına yatan parayı alabiliyor.