Aile Bakanlığı’ndan 7 Bin 608 TL Sosyal Yardım Müjdesi

Aile Bakanlığı’ndan 7 Bin 608 TL Sosyal Yardım Müjdesi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlamaya devam ederken, bir destek programı kapsamında 7 bin 608 TL sosyal yardım ödemesinin hesaplara yatacağını duyurdu. Peki, kimler bu destekten yararlanacak? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara, yaşlılara ve engellilere sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişileri ekonomik anlamda desteklemeye devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine evde bakım aylığı ödeyecek.

Evde bakım aylığı, evinde yaşlılara ve engellilere bakmakla yükümlü olan vatandaşlara veriliyor. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin aylık net gelirinin asgari ücretin üçte ikisinden az olması gerekiyor.

Ocak 2024 itibarıyla evde bakım aylığı zamlanarak 7 bin 608 TL oldu. Böylece, bu sosyal yardım ödemesinden faydalanan hak sahiplerinin hesabına her ay 7 bin 608 TL yatırılıyor. Ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığı gibi en yakın PTT şubesinden de alınabiliyor.

442136-753262271.jpg

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIYOR?

Evde bakım aylığı, her ayın 15’i ila 30’u arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Söz konusu ödemelerin gerçekleşmesinin ardından ödemelerin yapıldığına ilişkin hak sahiplerine SMS gönderiliyor.

Evde bakım aylığı almak isteyen dar gelirli vatandaşların başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden veya en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Aynı zamanda, ödemelere ilişkin bilgiler yine e-Devlet sistemi giriş yapılarak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri” kısmından sorgulama yaparak ödeme detaylarına erişilebiliyor.