Aile Bakanı Göktaş'tan Sosyal Yardımlara Yüzde 50 Zam Müjdesi! 65 Yaş, Çocuk Parası, Evde Bakım Maaşı, Engelli Aylığı

Aile Bakanı Göktaş'tan Sosyal Yardımlara Yüzde 50 Zam Müjdesi! 65 Yaş, Çocuk Parası, Evde Bakım Maaşı, Engelli Aylığı
Aile Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine yüzde 50’ye yakın zam yaptığını açıkladı. Peki, hangi ödemeler ne kadar oldu, kimler ne kadar alacak? İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemeleri doğrultusundaki yaşlı ve engelli maaşları ile beraber evde bakım yardımı ve sosyal ve ekonomik destek (SED) ödemelerinde yüzde 55’ye yakın zam yapıldığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mayıs ayı kapsamında hak sahiplerine ortalama 5 bin 330 lira tutarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara yatacağını duyurdu. Bu desteklerle beraber toplamda 7 milyon lirayı aşan destek tutarı, dar gelirli aileleri ve öğrencileri ekonomik olarak kalkındırmayı hedefliyor.

para-nedir.webp

KİMLER NE KADAR ALACAK?

Uygulanan sosyal hizmet programlarıyla ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları çerçevesinde desteklendiğini ifade eden Bakan Göktaş, “Sosyal yardım ödemelerinde gerçekleştirilen zamlarla beraber yaşlı maaşını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya artırıyoruz. Ayrıca, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip bireylerin maaşlarını 1.874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunanların maaşlarını da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya yükseltiyoruz” dedi.

Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olanlara verilen engelli yakını maaşının da 1.874 liradan 2 bin 797 liraya çıkarıldığını kaydetti.

SED’e yönelik ekonomik destek tutarlarında da düzenlemeye gidildiğini vurgulayan Göktaş, “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.