Zaman yazarı eşcinsel haklarını savundu

Zaman yazarı eşcinsel haklarını savundu
Zaman'ın Maoculuk'tan devşirme yazarı Şahin Alpay'a göre, Türkiye'de eşcinseller baskı altında.
Eşcinsellerin evlenme haklarının geçtiğimiz cuma günü ABD anayasasınca güvence altına alınmasına, Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay'dan destek geldi.
 
Bu düzenlemenin 20 yıllık bir mücadelenin sonucu olduğunu söyleyen yazar, eşcinsel evliliğin yasak olduğu Türkiye'nin gidecek çok yolu olduğunu belirtti.
 
EŞCİNSEL EVLİLİKLERE ONAY KARARI DOĞRUDUR
"Kamuoyu yoklamaları, ABD'de toplum çoğunluğunun eşcinsel evliliğine olumlu baktığını göstermekte. Beyaz Saray'ın cephesine LGBTİ'nin (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trasseksüel, Interseks) sembol rengi olan gökkuşağı renkleri yansıtıldı.
 
BAŞKA HİÇBİR GRUP EŞCİNSELLER KADAR DIŞLANMIYOR
'Geçen pazar yaşananlar Türkiye'de LBGTİ'nin karşı karşıya olduğu sorunlara bir kez daha dikkat çekiyor. Bugün dünyada çoğu Müslüman çoğunluklu 79 ülkede eşcinsellik suç sayılıyor. Türkiye'de 1858'den bu yana suç değil. Bütün yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin kabul görmesi, ayrımcılığın son bulması için Türkiye'nin gidecek çok yolu var. 28 Haziran günü CHP ve HDP milletvekillerinin “Onur Yürüyüşü”nde polis müdahalesine el ele tutuşarak direnmeleri, insan hakları ve insanlık onuru için verilen mücadelenin bizde de er geç kazanılacağına dair belki en umut verici işaretti."