Yusuf BAŞTUĞ'UN 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Yusuf BAŞTUĞ'UN 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Yusuf BAŞTUĞ'UN 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz.
 
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
 
Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; Kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek olmuştur.
Akıllardan çıkmayacak bir ders vermiştir. Yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış, tarihi bir adımın bayramıdır.
 
Zor zamanlardan geçen ülkemizin, bu zor zamanlardan kurtuluşu da, 30 Ağustos Zaferini kazanmamızı sağlayan, birlik ve beraberlik anlayışıdır.
Bu anlayış, iç ve dış saldırılara karşı, omuz omuza mücadele etmemizi sağlayacaktır.
 
Türk ulusunun doğuştan taşıdığı yetenek ve kudret ile şekillenen inancı;
Ulu Önder Atatürk’ün İlke ve Devrimleri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni, sonsuza kadar yaşatacak dinamik gücün temeli olmaya devam edecektir.
 
Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.