Yunus Emreʹnin Çınarı Kurudu !

Yunus Emreʹnin Çınarı Kurudu !
Karamanda Yunus Emre Camii yanında bulunan 150 yıllık çınar ağacı kurudu. Kirişçi Mahallesi, Yunus Emre Camisi yanında bulunan çınar ağıcının kuruması çevrede endişe yarattı.

Eskiden "Yunus Emre Dergahı" olarak tabir edilen ve günümüzdeki adı da Yunus Emre Cammi ve bitişiğinde yer alan Yunus Emre Parkı olan ve çevre düzenlemeleri ile doğal klima olarak vatandaşlara çok yönlü hizmet veren park alandaki bir çınar ağacının tamamen kuruması vatandaşlar tarafından endişe yarattı.

Asırlık çınarların kimler tarafından dikildiği bilinmese de, Yunus Emre camisi yanında bulunan bu çınar ağacı görenleri hayrete düşürüyor. Büyüklüğü yanı sıra güzelliği ve heybetli duruşunu uzun yıllar koruyan çınarın, Yunus Emre camisi yanına yapılan Tuvalet ve Gasil hane ve son 1 yıldır çınarın yanı başında yapılan büyük bir bina inşaatının ağaç köklerinin gelişmesini engelleyebileceği yolundaki iddialar da yeniden gündeme getirilmeye başlandı. 

Belediye ekiplerinin bu çınar ağacının kuruma sebebini araştırarak bulmaları ve diğer çınar ağaçlarının da kuruma tehlikesi olup olmadığını bularak bugünden önlem alması gerektiğini ifade eden çevreye duyarlı vatandaşlar "yetkililer lütfen bu konuda hassas olsunlar,bu çınarın neden kuruduğunu araştırsınlar ve kurtarılma olasılığı varsa lütfen bir çözüm bulsunlar" çağrısında bulundular.