Yunus Emre Kompozisyon Yarışması Ödülleri Sahiplerine Verildi

Yunus Emre Kompozisyon Yarışması Ödülleri Sahiplerine Verildi
Yunus Emre’nin Hayatı ve Yaşam Felsefesi ile Şiirlerinin Bir Bölümünün Yorumlanması adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.

 13 Mayıs 2012 Pazar Günü Pirireis Kültür Merkezinde Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Turan KARATAŞ’ın yönettiği Türkçenin Konuşulacağı Oturum toplantısının ardından Saray Sekasar Vakfının düzenlemiş olduğu Kamil Özdağ Anısına Yunus Emre’nin Hayatı ve Yaşam Felsefesi ile Şiirlerinin Bir Bölümünün Yorumlanması adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi. Yarışmada 1.likle değerlendirilen “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” adlı yazısıyla Gülcan ÇATALBAŞ’a Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN tarafından 5.000 TL’lik 1.lik ödülü ve günün anısına Kristal Plaket, 2.likle değerlendirilen “Aşkın Pınarından Kalbe Damlayanlar” adlı yazsıyla Cihan HAYTA’ya Karaman Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Lütfi Elvan tarafından 3.000 TL’lik 2.lik ödülü ve günün anısına Kristal Plaket, 3.lükle değerlendirilen “Bir Olmak Yaratanda” adlı yazısıyla Nazik DİNÇ’e Saray Holding Yatırım ve Finansman İşleri Grup Başkanı Sayın Adnan DEMİRBAĞ tarafından 2.000 TL’lik 3.lük ödülü ve günün anısına Kristal plaket verildi. Yarışma konusunun Yunus Emre olması nedeniyle ödül töreni hem ilgi gördü, hem de heyecan yaratarak dikkat çekti.

Saray Sekasar Vakfı Yetkilileri; aracılığımızla yarışmaya katılanlara ve de yarışmada dereceye girenlere teşekkürlerini, yaşamları boyunca sağlıklı ve başarılı olmalarını dilediler. Ayrıca, başta Sayın Valimiz Süleyman Kahraman’a, il, ilçe ve beldelerdeki tüm kamu kurum kuruluşların müdürleri ile il, ilçe ve belde belediye başkanlarına, yazılı ve görsel basınımıza, okul müdürlerimize, yarışmayla ilgili ilanlarımın geniş bir şekilde en ücra yerlerde dahi duyurulmasına katkılarından dolayı ve de üniversite bünyesinde sınavları olmasına rağmen değerli zamanlarından ayırarak Sayın Rektörümüz Sabri Gökmen  başkanlığında oluşturulan;
Ön Jüri Üyeleri
- Öğretim Görevlisi Sayın Onur AKKOÇ’a
- Araştırma Görevlisi Sayın Hakan SEVİNDİK’e
- Araştırma Görevlisi Sayın Perihan KAYA’ya
- Araştırma Görevlisi Sayın Mert ÖKSÜZ’e
Asıl Jüri Üyeleri
- Prof. Dr. Sabri GÖKMEN’e – Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü
- Prof. Dr. Turan KARATAŞ’a – Edebiyat Fakültesi Dekanı
- Yrd. Doç. Dr. İdris Nebi UYSAL’a – Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkan Yrd.
- Yrd. Doç. Dr. Abdullah HARMANCI’ya
en içten teşekkürlerimizle birlikte yaşamları boyunca başarılı ve sağlıklı olmalarını dileriz, dediler.