Yeşildere Toki tamam gibi

Yeşildere Toki tamam gibi
Yeşildere Toki Tarım Konutları Tamamlanmak Üzere
Karamanʹın Yeşildere Beldesinde Yapımı Devam Eden Yelşildere Toki Tarım Köy Konutları Tamamlanmak Üzere. Toplam 219 Konutluk alanda, ilk etapta yapılan 50 konut Kasım ayında hak sahiplerine teslim edilecek.*2500 ve 3000 m2 arsa üzerine 102 ve 82 m2 olarak yapılan konutların alt yapı çalışmaları da tamamlanmak üzere.
 
Karaman’ın Ereğli yolu üzeri 20. Km.sinde Yeşildere Belediyesi sınırları içerisinde yer alan 932.000 m2 alanda yapılması planlanan 219 konutluk Tarım Köy Konutlarının ilk etabı 50 konutunun yapımı tamamlanmak üzere.
 
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Yeşildere Belediye Başkanı İbrahim Koçak; “Belediyemiz tarafından konutların yapılacağı alanın cins değişikliği yaptırılarak TOKİ’ye TARIM KÖY KONUTLARI yaptırılmak üzere teslim ettik. TOKİ ilk etapta Talep Örgütlenmesi yöntemiyle, her bir konut 2500 ila 3000 m2 arsa üzerine 30’u 82 m2, 20’si ise 102 m2 olmak üzere 50 konutun yapımına bu yılın başlarında başladı ve konutlar büyük oranda tamamlandı. 50 Konut için kuralar çekildi ve Kasım ayında konutlar hak sahiplerine teslim edilecek.
 
Konutların Elektrik, su ve yol gibi alt yapı çalışmaları da yapılmakta olup, şu ana kadar 35.000 m2 kilitli parke taşı döşemesi bitti, 39.000 m2 asfaltına da başlanıyor.
 
Bu yıl itibariyle 50 konut sahiplerine teslim edilmiş olacak ve yeni bir yerleşim alanına kavuşacağız.Önümüzdeki yıl da yine Talep Örgütlenmesi yöntemi ile kalan konutların yapılması için çalışacağız.
Konutların yapımında bizlere destek olan Sosyal Güvenlik Bakanımız hemşerimiz sayın Ömer Dinçer’e, Milletvekillerimiz sayın Lütfi Elvan ve sayın Mevlüt Akgün’e, TOKİ Başkanı sayın Erdoğan Bayraktar’a, Konutların yapımını üstlenen ORAKA Firması yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.