Yenişehirspor Çıkışını Sürdürmek İstiyor

Yenişehirspor Çıkışını Sürdürmek İstiyor
Bu yıl Mersin Süper Amatör Ligi’ne iyi gibi başlayan ardından aldığı 2 beraberlik 1 mağlubiyetle biraz gerileyen ancak son 2 maçını kazanarak yeniden çıkışa geçen Yenişehirspor, galibiyet serisine devam etmek istiyor. Kulüp Başkanı Serhat Yıldırım, "Her türlü zorluklara rağmen takımda bulunan onurlu, yürekli kardeşlerim sahada her türlü mücadeleyi veriyorlar. İnşallah bundan sonrada iyi sonuçlar alarak ligi iyi bitirmek istiyoruz" dedi.

2 yıl önce çıktığı Süper Amatör Ligi’nde ilk yılında istediği başarıyı yakalayamayan Yenişehirspor, geçen yıl play-off’a kalmış, grubu 3. sırada bitirmişti. 14 takımın yer aldığı ligde, ilk maçını deplasmanda Kanalspor ile oynayan Yenişehirspor, bu maçı 2-1 kazanarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Ardından Kuvayi Milliyespor’u 3-1, Yolspor’u 2-0 yenen Yenişehirspor, 3’de 3 yaparak lige fırtına gibi başladı. 4. haftada oynadığı Akdenizgücü ile 5. haftada oynadığı Reşadiyespor ile berabere kalan Yenişehir ekibi, 6. haftada da evinde Akdeniz Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak ligde 4. sıraya geriledi. Aldığı 2 beraberlik ve 1 mağlubiyeti kısa sürede unutan Yenişehirspor, sırasıyla Gülnar Belediyespor’u 3-1, Ormanspor’u 5-2 yenerek yeniden bir galibiyet serisi yakaladı. Bu hafta sonu deplasmanda Anamur Muzspor ile karşılaşacak olan mavi beyazlı ekip, bu maçı da kazanarak galibiyet serisine devam etmek istiyor.

"Her türlü zorluklara rağmen onurlu, yürekli kardeşlerim her türlü mücadeleyi veriyor"

Takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Serhat Yıldırım, sezon başında iyi antrenmanlar yaptıklarını belirterek, "Takımda bulunan bütün sporcularımız özveriyle sezona hazırlandı. Çok iyi idmanlar yaptığımızı düşünüyorum. Herkes elinden ne geliyorsa idmanlarda ortaya koydu. Tabi amatör ligin en büyük sıkıntılarından biri eğer kurum takımı değilseniz zorluklar yaşıyorsunuz. Bizde bazı dönemlerde zorluklar yaşadık ve yaşıyoruz. Her şeye rağmen takımımızda oynayan onurlu, yürekli oyuncularımız sahada her türlü mücadeleyi veriyorlar. Lige çok iyi bir başlangıç yaptık. Ligde oynadığımız ilk 3 maçımızı da kazandık. Ardından ise 2 beraberlik bir mağlubiyet alarak biraz sıralamada geriye düştük. Ancak takımımız bu beraberlikleri ve mağlubiyeti kısa sürede unuttu ve son 2 maçımızı kazandık. Hele ki son oynadığımız Ormanspor maçı beni gerçekten mutlu etti. Yoğun yağmur altında oynadığımız maçın ilk yarısını 2-0 geride kapatmamıza rağmen yürekli kardeşlerim maçı bırakmadı ve ikinci yarı harika bir geri dönüşe imza attılar. Üstü üste bulduğumuz gollerle maçtan 5-2 galip ayrıldık. Buda şunu gösteriyor ki takımımız istediği zaman her takımı, skor ne olursa olsun yenebilecek durumda. Kardeşlerimi bu güne kadar gösterdiği özellikle son maçta gösterdiği performanstan dolayı kutluyorum" dedi.

Takımın genç ama iyi bir kadrodan oluştuğunu söyleyen Yıldırım, "Geçtiğimiz yılki kadromuzu koruyarak, bir takviye ile sezona başladık. Tabi mevcut kadromuzda ilk 11’de oynayan forvet ve orta sahadan bir oyuncumuz da başka bir takıma gitti. Ancak oyuncularımızın tamamı birbirini tanıyan, sahada ne yapacağını bilen kişiler. Biz milyarlar harcayarak bir takım kurmadık. Biz büyük ve küçüğünü bilen, saygılı, durması gereken yeri bilen oyunculardan bir takım kurduk. Yani bir aile takımı gibi olduk. Evet bazen saha bulmakta zorlanıyoruz bazen maddi olarak sıkıntılar yaşıyoruz ama oyuncularımızın hepsinin gözünde maddiyat birinci sırada olmadığı için hiçbir zaman sorun çıkmıyor. Bu bütün özelliklerde bizim bir takım olmamızı sağlıyor. Şu anda ligde 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik 1 mağlubiyet elde ettik. 17 puanımız var ve averajla 4. sırada yer alıyoruz. Devre arasına 5 maçımız var. Bu 5 maçın tamamı da şampiyonluğa oynayan takımlarla. O yüzden bu haftadan sonra bizi zorlu bir maç periyotu bekliyor. Biz takımımıza güveniyoruz. Onlar istedikleri zaman her takımı yenebilecek güçteler. İnşallah devreden önce bu 5 maçtan iyi sonuçlar alırız ve ikinci yarıya daha da iyi hazırlanırız" diye konuştu.