Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı

Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı
Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Yenişehir Kent Konseyi Binasında Yapıldı.

Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı, Yenişehir Kent Konseyi binasında yapıldı.
Toplantıya, Kent Konseyi Başkanı Serhat Dövenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hülya İnce ve Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Açılış konuşmasından sonra, Kent Konseyi Başkanı Serhat Dövenci yürütme kurulu toplantısının gündemini okudu ve meclislerden gelen çalışma önerilerine geçilmesini istedi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Doğaroğlu, eğitim ve sağlık komisyonlarınca hazırlanan projeler hakkında bilgi vererek, Eğitim Komisyonunca hazırlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği çalışma raporunu yürütme kurulu üyelerine sundu. Doğaroğlu, ayrıca, sağlık komisyonunca hazırlanan 8 proje ile ilgili olarak, projelerin konusu, ortakları, eğitim kapsamı ve eğitim materyalleri hakkında bilgi verdi. Doğaroğlu, Kadın Emek Pazarı için yer arama çalışmalarının devam ettiğini, yayaların yoğun olduğu bir bölge arayışında olduklarını, böyle bir alan bulunduğu zaman bu projenin de hayata geçirileceğini söyledi.
Dilek ve temenniler bölümünde de konuşan Doğaroğlu, son zamanlarda Mersin’de artan trafik yoğunluğunun önüne geçmek amacıyla, battı-çıktı ve üst geçitlerin yapılması ile caddelerin bir kısmının bisiklet yollarına ayrılması konusunun Büyükşehir belediyesine teklif edilmesini istedi.
Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mehmet Alavlı ise çocuk parklarına kum yerine tartan pist yapılmasının, yaya geçitlerine butonlu trafik ışıkları konulmasının ve Yenişehir bölgesine kedi-köpek mama kutuları yerleştirilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Alavlı, ayrıca kamu yararına çalışan muhtarlara, belediye ve halk otobüsleriyle belediyeye ait otoparklardan ücretsiz yararlanmaları için Büyükşehir Belediyesince paso verilmesini istedi.
Kent Konseyi Başkanı Serhat Dövenci de Mersin’de Polifonik Korolar Derneği tarafından kurulan ’Umut Işığı Korosu’nun kötü koşullarda yetişmiş çocuklardan oluştuğunu, bu çocuklara destek verilmesi gerektiğini düşündüğünü belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bulunduğu Nisan ayında bu koro için Yenişehir Kent Konseyi’nin katkılarıyla bir konser düzenlenmesinin uygun olacağını söyledi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Hülya İnce ise Aralık ayında yapılan Genel Kurulun dilek ve temenniler bölümünde, muhtarlara bilgisayar temin edilmesi ve toplu taşıma araçlarındaki aydınlatmanın geceleri yetersiz olduğunun görüşüldüğünü belirtti.