Yakalanmasaydı Patriği öldürecekti.

Yakalanmasaydı Patriği öldürecekti.
Okul önlerinde uyuşturucu satışı yapan bir çeteye yönelik yapılan operasyonda, 16 kişilik bir çete gözaltına alındı. Gözaltı korkunç bir gerçeği de ortaya çıkardı.
İstanbul Ümraniye Asayiş Büro dedektifleri, okul önlerinde uyuşturucu satışı yapan bir çeteye yönelik yaptığı operasyonda, 16 kişilik bir çeteyi gözaltına aldı. Çete elemanlarından birinin ifadesinde "Yakalanmasaydım Fener Rum Patriği Bartholomeos’u öldürecektim" dediği öne sürüldü.

Bir ihbarı değerlendiren Ümraniye Asayiş Büro dedektifleri Ümraniye, Üsküdar ve Sancaktepeʹde okul önlerinde uyuşturucu satmak için paketleme yapıldığını tespit ettiği Ümraniye Kazım Karabekirʹdeki bir gecekonduyu takibe aldı.

Önceki gün aynı adrese yapılan operasyonda 16 kişilik şebeke, 3 kilo esrar, 1 tabanca, bir sahte basın kartı ve bir hassas kantarla birlikte ele geçirildi.

Zanlıların, uyuşturucuyu küçük paketler haline getirerek okul önlerinde satmayı planladıkları belirtildi. 18 yaş altı 3 çete elemanı dün çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tarkanʹın ofisine kurşun bırakmışlar

Çeşitli suçlardan sabıkaları da bulunan çete elemanlarının yapılan sorgulamasında ise Tarkanʹın menajerinin ofisine mermi bırakılması, Şişhaneʹde bir şahsın kurşunlanması, bir işadamından haraç almak için tehdit edilmesi olmak üzere 3 faili meçhul konu da aydınlığa kavuşturulmuş oldu.

Çete elemanlarından üzerinde sahte sarı basın kartı çıkan M.Y.ʹnin ifadesinde "Yakalanmasaydım, Müslümanlara düşmanlık yaptığı için Fener Rum Patriği Bartholomeosʹu öldürecektim" dediği öne sürüldü.

Üzerinden sahte "Ateş Hattı" programına ait sahte basın kartı çıkan çete elemanı H.D.ʹnin Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar rolünü canlandıran Necati Şaşmazʹın Elazığʹın Palu köyünden arkadaşı olduğu ve çete elemanlarının kendisine "Polat" diye seslendiği ifade edildi.

Çeteʹnin lider kadrosu K.U., E.U., E.D., M.Y. ve H.D. ile birlikte 13 kişi ifadelerinin alınmasının ardından Ümraniye Adliyesiʹne sevk edildi.