YİBO ÖĞRENCİLERİNDEN BAYIRʹA ZİYARET

YİBO ÖĞRENCİLERİNDEN BAYIRʹA ZİYARET
Vali Hakkı TEKE Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Öğretmen ve Öğrencileri İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIRI Makamında ziyaret ederek, Çanakkale gezileri ile ilgili yapılan desteğe teşekkür ettiler.
17.06.2011 Cuma Günü saat 09.30 da İl Genel Meclis Binasında yapılan ziyarette Öğrenciler İl Genel Meclis  Başkanı Mustaf BAYIR’A çiçek vererek Çanakkale gezileri hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardılar.
 
Öğrenciler; Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmemenin çok büyük bir eksik olduğunu ,yurdumuzda gezilecek çok yer var ama , Çanakkalenin bunların en başında olduğunu ,milli duyguların çoştuğu bu ilimizi gezerken güzel Yurdumuzun düşman esaretinden nasıl kurtarıldığının daha iyi anlaşıldığını dile getiren öğrenciler ,daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR’A bu günün anısına Çanakkleden aldıkları bir hançeri hediye ettiler.
Sayın BAYIR’DA Çanakkale’yi her öğrencinin mutlaka görmesi gerektiğini ,vatanın nasıl kurtarıldığını her öğrencinin o duyguları yaşayarak öğrenmesi gerektiğini ,savaş esnasında m2 ye 6000 merminin düşerek verilen mücadelenin ne kadar çetin şartlarda geçtiğini ,eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır sözünü vurgulayarak öğretmen ve öğrencilere bu ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve  sizlere sağlanan bu olanaklara verilebilecek en güzel hediyenin, hepinizin çalışkan birer öğrenci olarak okullarınızı bitirip yurdumuza ve milletimize faydalı birer fert olmanızdır dedi. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR konuşmalarına; kendisininde encümen üyesi olduğu Vilayetler Hizmet Birliği tarafından Çanakkaleyi gezmeye gidecek öğrencilerin orada rahatca kalabilecekleri 1000 kişilik bir öğrenci yurdunun yapımının müjdesini vererek son verdi.
Ziyaret ,okul yöneticileri tarafından okulun eksiklerinin dile getirilmesi ve bu eksiklerin yapım sözünün İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR’DAN alınmasından sonra sona erdi.