YAYGIN EĞİTİMDE PLANLAMA VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI

YAYGIN EĞİTİMDE PLANLAMA VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI
Halk Eğitimi İşbirliği ve Planlama Kurulu Toplantısı 20 Nisan 2010 Salı günü Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEKin başkanlığında yapıldı.
İlimiz Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğünde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mevlüd ERDOĞAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Süleyman AŞKAN, Karaman Adliyesinden M. Hanifi TEZCAN, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali EKEN, İl Özel İdaresi Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Eryiğit, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkerim ÇÖMÇE, SSK İl Müdür Yardımcısı İdris SEVİM, İş-Kur İl Müdürü Kenan ATEŞ, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının ilgilileri ile Halk Eğitimi ve ASO Müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek yaptığı konuşmada; “İlimizdeki istihdam sorununu en aza indirmek, halkımızın eğitimine katkı sağlamak amacıyla tüm kurumlarımız işbirliği içinde çalışmalarına bundan sonra da devam edecektir. İlimizdeki istihdama yönelik kursların çeşitliliğinin ve sayısının artırılması büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda büyük gayret gösteren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitimi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

    2009-2010 Eğitim-öğretim yılında şu ana kadar 198 kurs açtıklarını bildiren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mesut Tekin; “Kurumlarımız ile koordineli bir şekilde çalışarak halkımızın isteği doğrultusunda her alanda kurslar açmaya devam ediyoruz. Ayrıca okuma yazma bilip de okur-yazarlık belgesi olmayan vatandaşlarımız yapacağımız sınava katılarak bir günde okur-yazar belgesi alabilecekler.”dedi.

Karaman’ın eğitim kalitesinin arttığı bir gerçektir, diyen İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN da eğitime vermiş oldukları desteklerden dolayı tüm kurum amirlerine teşekkür etti.
Halk Eğitimi İşbirliği ve Planlama Toplantısı başarı dilek ve temennileri ile sona erdi.