Vali Su, Kurdele Keserek Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesini Hayata Geçirdi

Vali Su, Kurdele Keserek Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesini Hayata Geçirdi
Mersin Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Türkiye’de ilk defa Mersin ilinde uygulamaya konan 6 güdümlü SODES projesinden biri olan, 2 milyon lira bütçeli ‘Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi’, Vali Ali İhsan Su ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’un kurdele kesmesiyle hayata geçti.

Akdeniz Belediyesi’nin, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 1 yıl süreli bir projesi olan Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi için Adanalıoğlu Mahalle Evi yeni baştan düzenlendi. Adanalıoğlu Mahalle Evi’nin açılışı, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uğurcan, usta öğreticiler, kursiyerler ve mahalle sakinlerinin katıldığı törenle gerçekleşti. Açılışta, Vali Su ve Başkan Pamuk, çocuklara hediyeler dağıttı.

“Hedefimiz, dezavantajlı kesimlerin yaşam standartlarını yükseltmek”

Törende bir konuşma yapan Vali Su, SODES projelerinin hükümetin önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Mersin’de de hem güdümlü hem de normal projeler kapsamında önemli miktarda SODES projesi yürütüldüğünü belirten Su, “SODES projelerinde hedefimiz, ilimizde bulunan dezavantajlı grupların durumlarını daha iyi hale getirmek, hem eğitim hem sağlık hem de sosyal alanlarda bu grupların becerilerini arttırmak, kabiliyetlerini daha yüksek hale getirmek ve farklı eğitimler vermektir. Toplumumuzun dezavantajlı bu kesimlerinin her anlamda sosyal yaşam standartlarını daha yukarılara çekmek için bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu projeye ve Mersin’e verdiği desteklerinden dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Kaymakamımıza ve Belediye Başkanına teşekkür eden Su, kursiyerlere de başarılar diledi.

“İki ayrı SODES projemiz hayata geçiyor”

Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk ise Vali Su’nun talimatları üzerine, Akdeniz Kaymakamlığı ve Akdeniz Belediyesi olarak iki ayrı SODES projesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu projenin, Akdeniz Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen 2 milyon lira bütçeli Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi olduğunu bildiren Pamuk, “Projemiz kapsamında, Adanalıoğlu’nun yanı sıra Karaduvar, Çay ve Çilek mahallelerimizde, özellikle kadınların bilgi ve becerilerini arttırmaya yönelik, yanı sıra gitar, resim gibi çok yönlü sanatsal kurslarımızın başlangıcını da bugün burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kursların, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verileceğini dile getiren Pamuk, ancak bu projede kurs malzemelerini de karşıladıklarını kaydetti. Pamuk, “Kursiyerlerimize dönük, madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet gibi konularda da toplantı ve konferanslar gerçekleştirilecek. Kurslarımıza olan yoğun ilgi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın ispatı. Kursiyerlerimize ödül olarak farklı bölgelerimize, özellikle Çanakkale’ye bir gezi düzenlemek istiyoruz. Bugün burada bir başlangıç yaptık. Farklı mahallelerimizde bu programlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Su ve Başkan Pamuk, kurdele keserek Akdeniz Belediyesi Adanalıoğlu Mahalle Evi’nin açılışı yaptı. Su ve beraberindekiler, kursiyerlerin sergilediği ürünleri inceledi ve sınıfları ziyaret edip, kursiyerler ve usta öğreticilerle sohbet etti.

Öte yandan, Vali Su ve Başkan Pamuk, Adanalıoğlu Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehanede de yüzlerce vatandaşla bir araya gelerek, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi. Pamuk, Vali Su ile birlikte Adanalıoğlu’nda tadilatı devam eden ve içerisinde toplantı salonu, taziye odası, protokol odası, çocuk emzirme odası, bay-bayan mescidi ile bay-bayan gasil hanesi olacak kompleksin yenileme çalışmalarını da yerinde denetledi.

Sırada Karaduvar, Çay ve Çilek Mahalle Evleri var

Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi ile Adanalıoğlu Mahalle Kültür Evi’nde toplam 20 bilgisayarın yer aldığı bir sınıf oluşturuldu. El sanatları, giyim, takı-tasarım kurslarının da açıldığı binanın tadilatı da kısa zaman içinde tamamlanacak. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleşecek olan bu proje sayesinde Adanalıoğlu’nun yanı sıra Çay, Çilek ve Karaduvar’da bulunan Mahalle Kültür evlerinde de kadınlara ve gençlere yönelik dikiş-nakış, seramik, ahşap oyma ve boyama, çocuk bakıcılığı eğitimi ve kuaförlük, epilasyon ve cilt bakımı alanlarında mesleki kurslar verilecek. Mahalle evlerinde kreş sınıfları açılacak ve kütüphaneler oluşturulacak. Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi’nin Koordinasyon Merkezi de Şevket Sümer Mahallesi’nde belediyeye ait olan bir bina olacak.