Vali Su: Her Türlü Bağımlılıkla Mücadelemiz Kararlılıkla Sürmektedir

Vali Su: Her Türlü Bağımlılıkla Mücadelemiz Kararlılıkla Sürmektedir
Mersin Valisi Ali İhsan Su, her türlü bağımlılıkla mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, eğitimin, bu mücadelede en önemli unsur olduğunu söyledi.

Vali Su, Mersin Hayata Bağlananlar Derneği (MERBADER) Başkanı Nizamettin Kılıç’tan, başta uyuşturucu olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadele konusunda vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçlayan, ‘Hayata Bağlan Özgür Ol’ projesi kapsamında Mersin’de yürütülen ve yürütülecek olan faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Eğitim, bağımlılıkla mücadelenin önemli bir ayağıdır”

İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin yanı sıra, dernek başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldığı toplantıda konuşan Su, başta uyuşturucu olmak üzere her türlü kötü alışkanlık ve bağımlılıkla mücadele konusunda, Mersin’de çok yönlü çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Su, özellikle son yıllarda kullanım ve bağımlılık yaşı oldukça aşağılara kadar inen uyuşturucu ile mücadelede eğitimin, önemli bir sacayağı olduğunu ifade ederek, Valilik koordinesinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde yürütülen projelerle başta aileler ve gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine verilen ve verilecek olan eğitimlerin önemine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında, bağımlılıkla mücadele konusunda sadece güvenlik güçlerine, ilgili kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine değil, herkese büyük görevler düştüğünün üzerinde duran Vali Su, projenin hayırlı sonuçlara vesile olması temennisinde bulundu.

MERBADER Başkanı Nizamettin Kılıç ise Vali Ali İhsan Su’ya 19 Aralık 2017 tarihinden bu yana ‘Hayata Bağlan Özgür Ol Projesi’ kapsamında Mersin’de yapılan faaliyet ve etkinlikler hakkında bilgi verdi, proje takviminin son bulacağı 19 Nisan 2018 tarihine kadar hayata geçirilmesi planlanan çalışmaları anlattı.