VALİ İMZALADI, OLAY MAHKEMEYE İNTİKAL EDİYOR

VALİ İMZALADI, OLAY MAHKEMEYE İNTİKAL EDİYOR
Karaman Valisi Dere Köyüne yapılacak olan taş ocaklarının izni için imza atmayacağı sözünü vermesine rağmen imzayı attı.

Yaklaşık 1 aydır Dere Köylülerin derdi haline gelen Taş Ocakları olayı mahkemeye intikal ediyor.

Geçtiğimiz hafta Dere köyü sakinleri ile yaptığımız röportajda Devlet yöneticilerine büyük bir tepki vardı. Eğer buraları özel firmalara verilip taş ocağı açılırsa Belediyeye ve Valiliğe yürüyüş yapacaklarını söylemişlerdi. Taş Ocağının açılmaması için mücadele eden köy Muhtarı Şaban Cingil geçtiğimiz hafta haber sitemize “ Vali söz verdi Mera Komisyon Raporunu İmzalamayacak” demişti.

Bugün edindiğimiz son bilgiye göre Karaman Valisi Süleyman Kahraman İmzalamayacağım dediği Mera Komisyon Raporunu imzaladı.
 
Önceki günlerde Çevre ve Orman Müdürlüğü ÇET Raporunda Taş ocağının açılmasını engelleyen bir karar almasıyla köylüler rahat bir nefes almıştı, yalnız Valinin İmzaladığı Mera Komisyon Raporu olayı tekrar alevlendirdi. Köy Muhtarı Şaban Cingil bu burada bitmeyecek biz bunu mahkemeye intikal ettireceğiz dedi.
 
AK PARTİ’YE BÜYÜK TEPKİ
 
Köylüler Haber Sitemize yaptığı açıklamalarında “Seçim öncesi böyle bir kararın alınması AKP’nin aleyhine burada AKP’ye oy çıkmaz. Bunu böyle bilsinler, bu taş ocakları ile asfalt üreterek oy almaya çalışıyorlar, kimse kusura bakmasın bu asfalt ne seçim öncesine yetişir nede AKP bu köyden oy alabilir.

Minyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldular bütün köylüleri karşısına aldılar.

Belki de perdenin arkasında farklı oyunlarda olabilir.. AKP içerisinde ki birileri Mevlüt Akgün’ün seçilmemesi için elinden geleni yapıyor, her köyde farklı uygulamalar Dere köyünde de bu karar tamamen AKP dolayısıyla Mevlüt Akgün’ün aleyhine olacaktır. Biz ne olursa olsun bu kararı alan kişileri asla affetmeyeceğiz. Bu sadece dere köyüne değil bütün Karaman’a ihanettir. Burası ayrıca piknik alanıdır, sadece hafta sonu 10 bin insan köye gezmeye geliyor. Artık bu yeşillikler yerine şantiye gürültüleri ve dinamit sesleri duyacaklar” Şeklinde açıklama yaptılar.
 
 
İŞTE TAŞ OCAĞI YAPILACAK OLAN YERLERİN RESİMLERİ