Uyuşturucu Operasyonunda Notların Şifresini Ajanda Çözdü

Uyuşturucu Operasyonunda Notların Şifresini Ajanda Çözdü
Konya’nın Seydişehir ilçesinde düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 3 kilogram satışa hazır kubar esrar yakalanırken, ele geçirilen poşetlerin içerisinden çıkan kağıtlardaki şifreyi ise ekipler ele geçirilen ajandadan çözdü.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik büro ekipleri uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen İzmir’de bulunan ve Seydişehir’e gelip giden A.Ş’yi takibe aldı. Uzun süredir devam eden fiziki ve teknik takibin ardından A.Ş’nin Seydişehir’e geldiğinde kaldığı Alaylar 1 Mahallesindeki eve ve şahsın İzmir’de kaldığı evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. A.Ş, İzmir’de gözaltına alınırken, Seydişehir’deki evde de ekipler arama yaptı. Operasyona dedektör köpek Ares de katıldı. Arama çalışmalarında dedektör köpek Ares, evin çatı katında varil içerisine poşetler halinde saklanmış yaklaşık 3 kilogram kubar esrar ve tohumlar buldu.

Poşetlerden çıkan notların şifresi bulunan ajandadan çıktı

Ekipler, esrarların olduğu poşetleri açtığında kağıtlara yazılmış “Yer5” ve “Yer15” gibi notlar olduğunu gördü. Notların ne olduğunun tespit edilmeye çalışıldığı sırada evde kilitli bir çekmecede ele geçirilen ajandadaki yazılarla notların şifresi çözüldü. Poşetlerde bulunan esrarların üzerinde Yer5 gibi yazılan notların karşılığı olarak ajandada bilgilerin olduğunu belirledi. Ele geçirilen ajandayı detaylı inceleyen ekipler, poşetlerin, içerisindeki notlara göre ajandada yazılı kişilere teslim edeceğini tespit etti.