Üreticilere Sertifikaları ve Koruyucu-Yardımcı Malzemeleri Törenle Teslim Edildi

Üreticilere Sertifikaları ve  Koruyucu-Yardımcı Malzemeleri Törenle Teslim Edildi
Karamanda İyi Tarım Uygulayan Üreticilere İyi Tarım Uygulamaları Sertifikaları ile Koruyucu-Yardımcı Malzemeleri Törenle Teslim Edildi

İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İyi Tarım Uygulaması Yapan Üreticilerimize; bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanacakları koruyucu ve yardımcı malzemeler (ilaçlama tulumu, lup, pH metre) törenle verildi. Törene İl Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörü Özgür ÖZTÜRK, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur ERKAN,  Karaman İli Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet YILDIZ, teknik personelimiz ve elma üreticilerimiz katıldılar.
Toplantıda üreticilerimize İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Acil Tıp Teknisyeni İsa ÇİÇEK tarafından İlk Yardım Eğitimi, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Fatih AYAZ tarafından Hijyen Eğitimi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Ziraat Mühendisi Ömer KOKA tarafından ise İyi Tarım Uygulamalarında kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının dikkat ettikleri kontrol noktaları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Ziraat Mühendisi Gökhan TUNALI tarafından da Entegre Mücadelede Biyoteknik Mücadele Yöntemleri hakkında üreticilerimiz bilgilendirildi.
Toplantı sonunda İl Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK, elma üreticilerimize hitap ederek; İyi Tarım Uygulamalarının gıda güvenliği, insan, çevre ve hayvan sağlığı açısından önemine değinerek, İlimizde 2016 yılında İyi Tarım Desteklemeleri kapsamında 95 üreticimize 17 bin 944 dekar alan için 897 bin 204 TL destekleme ödemesi yapıldığını, 2017 yılı İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesi başvurularının ise 3 Şubat 2017 tarihinde başlayacağını ve 17 Mart 2017 tarihinde sona ereceğini belirtti. İl Müdürü ÖZÇALIK, bölgemizde son yağan yağışlarla birlikte iyi bir kış sezonu yaşandığını söyleyerek,  üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar diledi. 
Protokol tarafından üreticilerimize proje kapsamında İl Müdürlüğümüzce temin edilen koruyucu ve yardımcı malzemeler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşu tarafından verilen İyi Tarım Sertifikaları törenle teslim edildi.