Üretici Programları Devam Ediyor

Üretici Programları Devam Ediyor
Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma(ÇATAK) ProgramırnEğitim Çalışmaları Devam Ediyor.

Toprak ve Su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Bakanlığımızca uygulamaya konan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi hakkında üreticilerimizin bilgilendirilmesi için İl Müdürlüğümüzce düzenlenen eğitim toplantıları devam etmektedir.
Bu bağlamda ÇATAK Programı Karaman Merkez İlçe Akçaşehir Beldesi, Çoğlu, Burunoba, Osmaniye köylerimizde uygulanmakta olup, 2017 yılı için ÇATAK Programına yeni dahil edilen Dinek, Beydilli, Salur, Ortaoba, Çiğdemli (Davgandos), Mercik(Yuvatepe) köylerimizde Program ile ilgili eğitim çalışmaları yapılmıştır. 2017 yılı için ÇATAK Programı desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin başvurularını 02 Mayıs - 31 Temmuz tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir. 
Üreticilerimiz Program hakkında ayrıntılı bilgiyi İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden ve http://karaman.tarim.gov.tr internet sitemizden öğrenebilirler.